Osman Seçgin: Konya’nın Su İhtiyacı Derhal Çözülmeli

Osman Seçgin: Konya’nın Su İhtiyacı Derhal Çözülmeli

Siyasi partilerin Konya’daki il başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Bbp Konya İl Başkanı Osman Seçgin'in yazısı şu şekilde: 

Konya’nın Su İhtiyacı Derhal Çözülmeli

Kıymetli Hemşehrilerim;

Muhalefet etmek demek durumu her zaman olduğundan da kötü göstermek gibi anlayışa sahip olmak demek olmamalı. Muhalefet yaparken de hakkı teslim etmek siyasi ahlâkın kuralı olmalıdır. Evet Büyük Birlik Partisi her zaman objektif olmanın mücadelesini vermiş bir siyasi harekettir. Bizim için doğru kimden gelirse yanında olmak, yanlışı da kim yaparsa karşısında durmak bir zorunluluktur. Bundan dolayıdır ki; Büyük Birlik Partisi’nin siyasette çok kuvvetli bir meşrulaştırma gücü vardır. Bunu isim vermeden biraz açmaya çalışalım. Malumunuz siyaset hayatımıza yeni partiler katılıyor. Bunların kuruluşunda eski, yeni siyasetçiler yer alıyor. Kurucuların ya da yöneticilerin bazılarına bakıyoruz yıllar önce Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmışlar. Devam eden süreçte başka partilere girmişler, millet vekili olmuşlar, Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuşlar. Ama bu gün bakıyoruz yeni görev aldıkları partilerde anons edilirken sadece Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmış gibi gösteriliyorlar.

İşte bu Büyük Birlik Partisi’nin toplumda var olan meşrulaştırma gücünden kaynaklanıyor. Bir oluşumun içinde Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmış birilerinin olması o oluşuma meşruiyet sağlamaktadır.

Değerli Hemşehrilerim;

Siyaset toplumun sıkıntılarını gidermek, problemlerini çözmek ve ülkeyi yaşanabilir kılmak için yapılmalıdır. Bölücülerin partisi dışındaki tüm siyasi oluşumlara bu gözle bakıyoruz. Elbette her siyasi parti ülkenin kurtuluşunun kendi sunduğu reçeteden geçtiğini ileri sürerek siyaset yapmaktadır. Biz Büyük Birlik Partisi olarak şiddete bulaşmamış her siyasi fikrin yapının hayat hakkı olduğuna inanır, bunu içinde mücadele ederiz. Bu hafta içinde iki gazetecinin saldırıya uğramasını lanetliyorum, kendilerine geçmiş olsun diyorum. Ayrıca 15 Ocak 2021 Cuma günü evinin önünde saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk ÖZDAĞ’a geçmiş olsun diyorum. Bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum. Kavgalardan çok sıkıntılar çekmiş bir siyasi hareket olarak şiddeti ve buna tevessül edenleri tekrar nefretle kınıyorum.

Ülkemizde kırk yıla yakındır PKK terörü devam ediyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden kırk bin insanımızın hayatına mal olan PKK terörü 2021 yılında inşaallah bitecektir. Geçmişte yapılan hatalar sonucu her dönemde varlığını devam ettiren terör örgütü 2021 yılında hayat hakkı bulamayacak ve güvenlik güçlerimizin azim ve gayretiyle yok edilecektir. Tabii bu arada terörün tüm uzantıları da yok edilmeli ve bu mücadele yeni yılda her alanda yapılmalıdır.

Meclisten başlayarak, PKK’ya destek veren tüm destekçileri yok edilmelidir. Partisini, finans sağlayanını, silah sağlayanını velhasıl tüm destekçilerini toplumun önüne çıkarıp yok etmek hükümetin bu millete borcudur. Bunlar yapılırsa çözüm süreci denilen garabetin açtığı yaralar telafi edilmiş olur.

Öncelikle HDP hemen kapatılmalıdır. Sırtını teröre dayayan, terörü kınamayan hiçbir siyasi oluşuma müsaade edilmemelidir. Bunun için gerekli yasalar acilen çıkartılmalı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden vakıf, dernek, siyasi parti ve benzeri yapılar bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır.

Sevgili Hemşehrilerim;

2020 yılı bir çok musibeti içinde barındırdı malumunuz. Sonbaharda ve hatta Aralık sonuna kadar ciddi bir de kuraklık yaşadık. Elhümdülillah 2021 yılının Ocak ayında Rabb’im yağmuru da karı da verdi. İnşaallah bundan sonraki günlerde bereketli yağışlar gelir. Konya’mız tahıl ambarı olarak bilinir. Lâkin son zamanlarda oluşturulan ürün çeşitliliği ile tarımsal sanayii ürünü üretimi daha da artmış ve su ihtiyacı öncekinden daha çok hissedilmeye başlanmıştır. Gıda da yerli olacaksak tarım ve hayvancılığa önem vermek zorundayız. Hepimiz biliyoruz ki ülkelerin gelişimi üretimle olur. Bizim üretimimiz de tarım ve hayvancılık üzerine olacaktır. Bunun için Konya Ovasının su ihtiyacı her nasıl olacaksa çözülmelidir. Konya’da tarım ürünlerinin çeşitlenmesi ve bu ürünlerin üretiminin artması tarıma dayalı sanayinin gelişmesini de sağlayacaktır. Devletin tarımı teşvik etmek için yapması gereken bir diğer konu da, tarımda kullanılan akaryakıttan ÖTV’yi kaldırmak olmalıdır. Çiftçimize verilecek olan bu destek üretim olarak zaten ekonomimize kazandırılacaktır. 2021 yılının bereketli, sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum.

Selam ve dualarla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.