Osman Seçgin: "Konya Ovası büyük su sıkıntısı çekiyor"

Osman Seçgin: "Konya Ovası büyük su sıkıntısı çekiyor"

Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, Merhaba Gazetesi Siyasetin Nabzı sayfasında değerlendirmelerde bulundu.

Osman Seçgin'in yazısı şu şekilde: 

Konya Ovası büyük su sıkıntısı çekiyor

29 Ocak 1993 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun öncülüğünde 99 kurucu üye ile Milli, İslami, Sivil ve katılımcı bir anlayışla Türk siyasi hayatına giren BBP, 28 yıldır varlığını tüm zorluklara rağmen devam ettirmektedir. Kurulduğu dönemden itibaren BBP’ye olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmiştir. Türkiye’de kurulmuş ve faaliyet gösteren tüm siyasi partilerden daha fazla zorluklarla karşılaşan ve bu zorluklarla mücadele eden BBP, Millete hizmet yolunda Kurucu genel Başkanı ve lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit vermiştir. Şu anda Türkiye’nin en tecrübeli siyasi partileri arasında yer alan BBP şahsi beklentilerden uzak, Ülkesi ve Milleti için hesapsız bir siyaset yapmaktadır.

BBP tecrübeli kadroları, dinamik teşkilatları ve geliştirdiği projelerle Türkiye’nin yönetimine en hazır partidir. GÖR ile ülke insanın refah seviyesini artıracak, güvenli ve özgürce yaşanabilecek bir ülke projesi yaparken; KAP (Kalkınan Anadolu Projesi) ile Fırat’ı besleyen Murat ve Karasu nehirlerinin orta Anadolu’ya getirilerek Tarım ve Turizm alanında hem üretimi hem de istihdamı destekleyecek projeler geliştirmiştir. Hepimizin bildiği gibi Konya ovası su sıkıntısı çekmektedir. İlimizde bulunan bazı sulama kooperatifleri suların azalmasından dolayı 2021 yılında üyelerine ikinci ürün ekmemeleri konusunda bilgilendirme yapmaktadır. İkinci ürün ekenlere kooperatif olarak su verilmeyeceğini belirten mesajlar göndermektedirler. Tarımda üretimi artırabilmek için Konya kapalı havzamıza mutlaka dışarıdan su getirilmelidir. İşte bunun için yapılacak barajlar, göletler ve tünellerle Erzurum Dumlu’dan Fırat’ı besleyen Murat ve Karasu’yu Kızılırmak’a oradan da orta Anadolu’ ya yani Konya ovasına getirilmesi sağlanacaktır. Bununla da Konya ovasının su sıkıntısı tamamen ortadan kaldırılmış olacak ve tarımsal üretimde artış sağlanacaktır.

BBP; Milliyetçi, Müslüman ve Demokrasiye inanmış kadroların partisidir. BBP’ nin Miliyetçiliği; ayrıştırıcı değil, birleştirici; çatışmacı değil barıştırıcıdır. İslami hassasiyetlerden taviz vermeden demokrasinin geliştirilmesi için mücadele ederiz. Çokluk içinde birlik siyaseti baskıcı bir iktidar aracı olarak değil; teklif ve izah edici bir ikna aracı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, Türk Milletinin çıkarlarını korumak adına ‘Çokluk içinde Birlik’ anlayışı ile her türlü siyasi görüş ve kavrayış biçimini meşru kabul ediyoruz. Çoğunluğun yönetme haklarına saygı duyarak, herkesi kucaklayan çoğulcu demokrasi anlayışını hayata geçirmek için çalışıyoruz.

BBP olarak Türk siyasi hayatında beklenmedik yenilikler yaptık. Destek olduğumuz iktidarın yanlışlarını eleştirdik, muhalefet ettiğimiz iktidarın doğrularını ise destekledik. Bundan asla rahatsızlık duymadık. Şehid Liderimiz Muhsin Başkan’ın dediği gibi: İnandığımız yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yanlışta olsa o gün yaptığımızın doğru olduğuna inandığımız için yaptık. Bu tavrımız; her şeyine muhalefet ya da her şeyine destek anlayışında olanların anlamakta zorlandığı bir tavır oldu. Ama her şeye rağmen şahısların ya da parti menfaatinin öne geçirildiği bir siyaseti asla yapmadık. Merkezine insanı aldığımız, Milleti esas, Devleti ebed-müddet kabul ettiğimiz anlayıştan asla taviz vermeden siyaset yaptık. Karşılığında ise ağır bedeller ödedik.

Kurucu liderimizle birlikte beş arkadaşımız hain bir suikast ile şehid edildiler. Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz Muhsin Başkan’la birlikte Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Pilot Kaya İstektepe’ nin Şehid olduğu suikast ile ilgili soruşturma halen devam ediyor. Basit hırsızlık ve görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmanın dışında henüz başka dava açılmadı. Bizler hukuk içerisinde kalarak bu davanın takibinden asla vazgeçmeyeceğiz ve hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Beklentimiz bu suikast de dahli olanların cezasını bulacağı ana davanın açılmasıdır. Bizler ilahi adalete inanan insanlarız. Ancak ondan öncede bu suikast de dahli olanların bu Dünyada da cezalarını çekmelerini istiyoruz. Selam ve Dualarla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum