Osman Seçgin: Kazanan Konyalı hemşehrilerimiz olacak

Osman Seçgin: Kazanan Konyalı hemşehrilerimiz olacak

Siyasi partilerin Konya'daki il başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin'in yazısı şu şekilde:

Kazanan Konyalı hemşehrilerimiz olacak

Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir yılı geride bıraktık. Özellikle korana salgını sebebiyle insanların yaşam tarzları değişti. Gözle görülemeyen zerre miktarınca bir virüs tüm insaligi esir aldı. Öyleki herkes mutlaka bir yakınını bu salgına kurban verdi. 2020 yılında koranadan dolayı 20 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Hayatını kaybedenlere Rabb'im rahmet eylesin. Şu anda bu salgın sebebiyle hastanede ve evde tedavisi devam eden vatandaşlarımıza Rabb'im acil şifalar versin.

Bu dönemde her türlü riski göze alarak hayatını kaybetme pahasına hizmet etmeye devam eden fedakar Sağlık çalışanlarımıza ise ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İyiki varsiniz.

Değerli hemşerilerim;

2020 yılında birçok sıkıntıyı beraber yaşadık. Bununla birlikte Ayasofya'nın ibadete açılması, Karadeniz'de yaklaşık 400 milyar metre küp doğalgaz bulunması ve Libya ile mavi Vatan anlaşmaları gibi güzellikleri de yaşadık. Sebep olanlara Şükranlarımızı sunarız.

Türkiye artık küresel bir güç olarak kendi stratejisini uluslararası iliskilerde de ortaya koymalidir. Hangi ülke ile birlikte olacağına da, hangi ülkeye karşı olacağına da kendisi karar vermelidir. Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında, Azerbeycan ile yaşanan işbirliği Türk Cumhuriyetlerinin hepsi ile sağlanmalıdır. Hem ekenomik hemde savunma sanayiinde ilişkiler güçlendirilmelidir. Karabağ'da Azerbeycan ile yaşanan dayanışma umarım 21. Yüzyılın Müslüman Türk asrı olması bağlamında bir başlangıç olur. 2021 yılının Türk Cumhuriyetleri arasında işbirliğini pekiştirme ve geliştirme yılı olarak değerlendirilmesi en büyük dileğimizdir.

Değerli hemşerilerim;

Geçtiğimiz yıl yaşanan salgın bize bir kez daha Enerji ve gıdanın önemini gösterdi. İlimiz Türkiye nin tahıl ambarı olarak bilinir. Konya'mızın su problemi çözülebilirse inanıyorum ki sadece ülkemize değil dünyaya da tarım ürünü ihraç eden bir konuma geliriz. Bunun icin öncelikli olarak Konya kapalı havzasına dışarıdan su getirme zorunluluğumuz var. Bunun icin Kızılırmak yoluyla Fırat'ı besleyen Karasu ve Murat nehri Hirfanlı barajına getirilebilir. Orta Anadolu için hayati öneme haiz olan bu projeye biran önce başlanmalıdır. Konya'mızın sanayisi tarıma dayalı gelişebilir. Bunun için tarım ürünlerimizi ham halinden ziyade ileri derece işlemiş olarak pazarlayabiliriz. Sanayimizi bu anlamda geliştirebilirsek, hammadde temin etme maliyetini azaltarak rekabet gücümüzü artırabiliriz. Konya Anadolu'nun ortasında yükselen bir gıda ve enerji şehri olacaktır. Sadece çalışmalarımızı buralara yogunlastiralim yeter.

Sehrimiz yenilebilir enerji içinde oldukça verimli bir bölgede bulunuyor. Karapınar da oturulacak güneş enerji sistemleri oldukça verimli sonuçlar vermektedir. Şehrimiz kuzey ve Batı taraflarına yapılacak rüzgar gülleri ile verimli rüzgar enerjisi sistemleri kurulabilir.

Sonuçta ; gelecekte dünyanın uğruna savaşlar vereceği gıda ve enerji bizim sehrimiz icin kolay ulaşılabilen ve dusuk yatırımlarla elde edilecek değerlerdir. Çabamız ve çalışmalarımız bu doğrultuda olursa kazanan Konyalı hemşehrilerimiz olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum