Osman Seçgin: Her Zaman Demokrasiden Yana Tavır Aldık

Osman Seçgin: Her Zaman Demokrasiden Yana Tavır Aldık

Siyasi Partilerin Konya'daki il başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin

Her Zaman Demokrasiden Yana Tavır Aldık

 

Büyük Birlik Partisi milliyetçi, maneviyatçı ve muhafazakâr bir partidir.

 

Milliyetçiliğimiz; millî kimliğimizi teşekkül ettiren uzun tarihi yürüyüşümüz esnasında kader birliği yaptığımız tüm topluluklar ile köken farkı gözetmeksizin mutlulukları ve üzüntüleri beraberce omuzlama azminde olduğumuz bütün vatandaşlarımızı “Biz”den sayan üst bir aidiyet şuuruna dayanmaktadır. Milliyetçilik anlayışımız, ülkedeki her çeşit problemin çözümünde ortak bilinci güçlü kılacak ve birlikte yaşama idealini perçinleyecek bir milli kültür üretme, problem çözme amacını hedeflemektedir. Türkiye’nin, hazin sonuçlarına komşularımızda şahit olduğumuz, birbiriyle rekabete sokulmuş etnisitelerin savaş alanına dönüştürülmesine izin vermemeye kararlıyız. Bizim Milliyetçilik anlayışımız hiç bir grup ya da kesimi “Öteki” görmeyen, “Bütün insanları Hz. Âdem’in çocukları olarak gören” dini şuur ve inancımızın evrenselliğinden güç almaktadır. Bu ölçü, siyaseti toplumu tahakkümü altında tutan dar çıkarların yerine, Türk milletine karşı duyduğumuz derin sevgi, bağlılık ve sorumluluk şuurunu yerleştirme azmimizi beslemektedir. Bizim milliyetçiliğimiz, İslam’la mecz olmuş, Türk-İslam Medeniyeti Ülküsünü esas alan ve “İlay-ı Kelimatullah için, Nizam-ı Alem” diyen Alperenlik davasıdır.

 

İnancımız; bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının, İslâm inanç ve kültürüne dayanmaktadır. Şüphesiz toplumu oluşturan insanların inandığı, kabul ettiği her inanç sistemi saygı değerdir. İnsanları bir arada tutan ve yaklaştıran bağlardan en önemlisi dini inançlardır. Partimiz dini inanç ve değerleri saygı değer görür ve dini değerleri Türk toplumunun en güçlü ve zengin bileşeni olarak kabul eder. Bizim İslam anlayışımız Kuran’ı rehber, Resulullah Efendimizi (S.A.V) önder gören, köklerinden aldığı değerleri, İslam ile mecz ederek “Yaratılanı Severiz Yaratandan Ötürü” ifadesi ile tecelli eden kuşatıcı bir hoşgörü anlayışıdır.

 

Türk muhafazakârlığı, elbette modern hayatın da dışında kalmadan, “Kökü mazide olan ati” sözünde ifadesini bulan sürekliliklerini koruyarak değişmek ve gelişmek demektir. Modernleşme tarihimiz boyunca muhafazakârlık, bazen bilgi eksikliğinden, bazen de aşırı tutuculuğa varan anlayışlardan dolayı yanlış tavır alışlara konu olmuştur. Lakin muhafazakârlık partimiz için, salt siyasal ve sosyolojik bir kavram meselesi değil, milletin hayatına nasıl bir yön vereceğimiz konusundaki hedeflerimize ilmi, objektif ve değerler alanında destek bulma gayretidir. Bu ilmi ve objektif destekleri yaşadığımız zaman diliminde, değerleri de geçmiş zaman diliminde bulma ve yeni bir medeniyet inşa etme çabasıdır. Bu medeniyetin adı da Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram Veli ve Tacettin Sultan gibi manevi pınarların Anadolu topraklarında mayaladığı Türk İslam medeniyetidir.

 

Büyük Birlik Partisi her zaman demokrasiden yana tavır almış ve darbelere, demokrasi dışı dayatmalara karşı durmuştur. Bu tavır 28 Şubat ve 27 Nisanda Şehid Genel başkanımız Muhsin YAZICIOĞLU tarafından net olarak ortaya konmuştur. Ülkemizde demokrasi ve demokrasi tarihi konuşulacaksa, hele bir de 28 Şubat konuşulacaksa Muhsin YAZICIOĞLU ve Büyük Birlik Partisi’ nden bahsedilmezse bu tarihe ihanet olur. Bu darbe ne Muhsin Başkan’ın şahsına, nede Büyük Birlik Partisi’ ne yapılmamıştı. Şehid Genel başkanımız Muhsin YAZICIOĞLU; demokrasiye olan bağlılığı ve partimizin ilkeleri doğrultusunda hareket etmiş ve darbeye karşı en sert tepkiyi göstermiştir. Daha sonra 27 Nisanda yayınlanan ve yine siyasete istikamet vermeyi amaçlayan bildiriye de ilk tepkiyi en sert şekilde ortaya koyan Büyük Birlik Partisi’ nin Şehid Lideri Muhsin YAZICIOĞLU olmuştur.

 

Genel başkanımız sayın Mustafa DESTİCİ ve Büyük Birlik Partisi kadroları, 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında ve millet iradesinin yanında yer almıştır. Özellikle 28 Şubat sürecinde Şehid Muhsin Başkan’ ın ‘’Namlusunu milletine çeviren tanka selam durmam’’ sözü 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk milleti için bir parola oldu ve gerçekten tankların ve silahların karşısında bu millet kıyama kalkmıştır. 250 vatandaşımız Şehid oldu, 2200 vatandaşımız yaralandı ve darbe teşebbüsü milletimizin direnişi ile engellendi. 15 Temmuz bizlere demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha gösterdi. Artık Türkiye demokrasiden vazgeçemez. Bu millet iradesine her zaman sahip çıkacaktır. Ne olursa olsun çözüm demokraside aranacaktır.

 

Türk milleti 15 Temmuz darbesine karşı durarak; iradesine, geleceğine ve devletine sahip çıkmıştır. Tarih boyunca devletsiz olmayan Türk milleti kurduğu son devletine ‘’TÜRKİYE CUMHURİYETİ’’ ne sahip çıkmıştır. 30 Mayıs 1876 tarihinde Gelendost’ lu eşekçinin oğlu Hüseyin Avni ile başlayan darbeler geleneği 15 Temmuz 2016 tarihinde Rabin oğlu Fetulah ile son bulmuştur.

 

15 Temmuzun yıl dönümünde Vatan uğruna can veren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Bu uğurda yaralanan gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Ecdadımızın heybeti maruf-u cihandır Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır!

Namık KEMAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum