Orta Asya Ülkelerinin Soçi Olimpiyatları Heyecanı

Orta Asya Ülkelerinin Soçi Olimpiyatları Heyecanı
Orta Asya ülkeleri; Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan, Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatlarına katılmanın heyecanını yaşıyor.

Orta Asya ülkeleri; Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan, Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatlarına katılmanın heyecanını yaşıyor. 7-23 Şubat günlerinde Soçi Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Kış spor dallarında en aktif konumda olan Kazakistan bu olimpiyatlarda 44 sporcu ile temsil edilecek. Özbekistan 3, Kırgızistan ile Tacikistan ise birer sporcu ile katılacak.
Orta Asya ülkelerinde kış sporları fazla popüler olmadığı için bu ülkeler Kış Olimpiyatları’nda az sporcu ile temsil ediliyor. Bölgenin kışın sert yaşandığı ülkelerinden Kazakistan’da, kış sporlarına daha fazla önem veriliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.