Organları umut oldu

Organları umut oldu

Karaman'da, iş yerinde çalışırken aniden rahatsızlanıp beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları, iki hastaya umut oldu

Ermenek ilçesinde marangozluk yapan Mustafa Ayan'ın (44) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bağışlanan organlarından korneaları, Konya'da iki hastaya nakledildi. Özel Medline Konya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Fethi Energin, hastaneye bağışı yapılan iki korneayı, nakil bekleyen iki hastanın gözlerine uyguladıklarını söyledi. Hastalardan Veli Kala'ya (64) geçirdiği göz ameliyatından dolayı korneasında yetersizlik oluştuğu için göz nakli yaptıklarını belirten Energin, diğer hasta Ömer Yücel'e (25) ise doğuştan gelen keratokonus rahatsızlığı nedeniyle korneasında incelme olduğu için nakil işlemini uyguladıklarını dile getirdi. Operasyonları dün akşam gerçekleştirdiklerini aktaran Energin, operasyonların oldukça başarılı geçtiğini, hastaların durumunun gayet iyi olduğunu ifade etti. Sağ gözüne nakil yapılan Ömer Yücel ise 2007-2008 yıllarında gözlükle görebildiğini fakat daha sonra görme yeteneğini tamamen kaybettiğini belirtti.

"SONUÇTA TÜM ORGANLARIMIZ TOPRAK OLACAK"

Doktorlara gittiğinde bir teşhis konulamadığını dile getiren Yücel, daha sonra keratokonus olduğunu öğrendiğini, üç yıl önce sol gözüne nakil yaptırıp iyi olduktan sonra şimdi de sağ göz nakli yaptırdığını ifade etti. Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Yücel, "3 yıldır nakil bekliyordum. Sonuçta öldüğümüz zaman tüm organlarımız toprak olacak. Dünyada geriye bir şey bırakmak istiyorsak organ bağışı bu noktada çok önemli. Ben de kesinlikle organlarımı bağışlamayı düşünüyorum. Aileme, eşime ve dostuma da bağışlamaları hakkında gerekirse baskı bile yapacağım" dedi. Sol gözüne nakil yapılan Veli Kala (64) da bir yıl önce ilk olarak sağ gözünden katarakt ameliyatı olduğunu ifade etti. Ameliyattan sonra gözü iyi olunca sol gözünden de ameliyat olduğunu belirten Kala, daha sonra görme yeteneğini tamamen kaybettiğini, bu nedenle nakil yaptırdığını söyledi. Karaman'da, 6 Nisan'da iş yerinde çalışırken aniden rahatsızlanan Mustafa Ayan, Ermenek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Medline Konya Hastanesi'ne sevk edilmişti. Ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Ayan'ın organlarını bağışlamıştı.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.