Ordu’da 3 Bin 500 Üreticiye Müjde

Ordu’da 3 Bin 500 Üreticiye Müjde

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, her yıl düzenli olarak fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği almak için başvuru yapamayanlara yeni bir başvuru hakkı tanındığını hatırlatarak,...

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, her yıl düzenli olarak fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği almak için başvuru yapamayanlara yeni bir başvuru hakkı tanındığını hatırlatarak, “Ordu’da ilk başvuruyu yapamayıp daha sonra yeni başvuru hakkını kullanan 3 bin 500 üreticiye ödemeler 10 gün içinde yapılacak” dedi.

Ordu İl Fındık Komisyonu tarafından yapılan incelemelerinde 3 bin 500 kişinin çeşitli sebeplerden dolayı 2015 ürünü fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerine başvuru yapmadığının ortaya çıktığını belirten Gündoğdu, bu kişilere yeni bir hak tanındığını hatırlattı.

Ek başvuru hakkından yararlanan yaklaşık 3 bin 500 üreticiye ödemelerinin 10 gün içinde yapılacağını belirten Gündoğdu, "Ödemelerle ilgili karar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in önünde bulunuyor. İlgili bürokratik işlemlerin sonrasında ödemeler çiftçi kardeşlerimizin hesaplarında olacak. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için Valiliğimiz, Fındık Komisyonumuz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Ziraat Odalarımız, Ticaret Borsamız ve Ticaret Odamız gerekli hassasiyeti göstererek, çalışmalar yapıyorlar" dedi.

Ordu’da 120 bin kayıtlı çiftçi olduğuna dikkat çeken Metin Gündoğdu, “Devletimizin yaptığı bu ödeme ile Ordu’ya toplam 277 milyon TL nakit girişi oldu. Bu hem çiftçilerimizi rahatlatıyor hem de şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.