Optimus Prime  neden Transformers 5 filminde bir caniye dönüşüyor?

Optimus Prime  neden Transformers 5 filminde bir caniye dönüşüyor?

Son Transformers filmi 'Son Şövalye' filmi 23 Haziranda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vizyona girdi.

Son filmi 'Son Şövalye' filmi 23 Haziranda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vizyona girdi. Fragmanda kafamızı çok meşgul eden bir soru vardı: Neden iyi kahramanOptimus Prime kötü bir caniye dönüşüyor ve en yakın arkadaşı Bumblebee’yi neden öldürmek istiyordu?

En son Transformers fragmanında, hiçbir Transformers hayranın tahmin edemeyeceği , en büyük baş kahraman, insanların en büyük yardımcısı Optimus Prime bir caniye dönüştü. Bu sanki tüm Hollywood’un tüm fikirleri tükendiği, Transformers’un iyi çocuğu OptimusPrime’ı kötü çocuk yapmaktan başka bir fikir kalmadı gibi, hayranların aklına en son gelecek konuydu.

Peki neden?

image002.jpg

Dikkat, yazımızın bundan sonraki kısımları, film ile ilgili önemli bilgileri anlatıyor. Eğer filmi daha seyretmediyseniz ve de hala merakla seyretmek istiyorsanız, bundan sonrasını okumayın:

Transformers 5 filminde, en baş kahramanımız artık kirlenmesi ve Cyberton’u tekrar kurmak istemesiyle yeni bir kötü kahraman doğuyor: Nemesis Prime. Optimus Prime, artık Nemesis Prime olur ve Transformers’un ilk yaratıcılarından olan Quintessa tarafından beyni yıkanır. Ve artık dünyayı ve insanları kurtaranbir kahraman değildir.

OptimusPrime’ın değişimini anlamak için biraz Transformerların hikayesini bilmek gerekiyor. Transformers Son Şövalye filmi işte tam burada başlıyor, artık bu filmde Transformers mitolojisini ve tarihçesini anlatıyor.Ve işte burada TransformersOptimusPrime’ın bir şeytana dönüştüğünü görüyoruz. 

İşte OptimusPrime’daki bu değişim , Transformers hayranlarına yeni Transformers filmlerinin başlayacağını ve yeni bir film serisinin çıkacağını duyurur gibi. Sanki Star Wars’da hikayenin en başa sarılması gibi, Transformers’da da en başa dönüyor.

Bu yazıyı buradan sonra okumak istediğinize emin misiniz?

OptimusPrime’ı en son nerede gördüğümüzü hatırlayalım?

image003.jpg

En son filmde, OptimusPrime’ı, dünyanın tarihi ve Cyberton’un yaratıcıları ile birçok soru ile bırakmıştık. Ve de gezegendeki metalleri çıkarmak ve kullanmak için atılan bir bomba nedeniyle bütün dinozorların yok olduğunu öğrenmiştik. Ve buTransformers’ların yaratıcılarına ilk bakışımızdı, en azından ellerini görebilmiştik. Bu varlıklar dünyanın kadim tarihinden onlarca milyon yıl önce, çok gelişmiş uzay mekikleri ile dünyayı  tanımak için değil, ama dünyanın yüzeyine küçük patlayıcılar yerleştirmek için gelmişlerdi. Bu ‘tohum’ adı verilen küçük patlayıcıları patlatarak, etraflarındaki tüm organik yaşamı bir metale dönüştürüyorlardı. Bu metale insanlar tarafından ‘Transformium’ deniliyordu ve en son teknolojik harikaydı. Ama OptimusPrime’ın başına yerleştirilen ve başını ağrıtan da bu idi.

Dünyaya ve insanlara müdahale eden bu yaratıcıların artık ayyuka çıkması ve başındaki bu ağır bedel artık  Autobotların liderinin başkaldırmasına neden oldu. Son Transformers filmi: Kayıp Çağın arkasındaki gizem de buydu. Tüm canilerin ve kelle koparıcı ödül avcılarının insanlar tarafından yaratılmış olmasınaOptimus artık daha fazla dayanamıyordu. Dünyadaki yakın müttefiklerine elveda deyip, uzayın derinliklerine uçmuştu. Gezegeni arkasında bırakırken, hikayede  ‘onlar için geri geleceğinin sözünü’ yaratıcılarına vermişti. Optimus Prime yaratıcısı ile buluşacağının sözünü verdiğinde, ne bekliyorduk ki? 

image005.jpg

Ve Optimus Prime yaratıcısı ile tanıştı.

OptimusPrime’ın tüm arkadaşları askeri birlikten kaçarken, Optimus Prime,Cybertondediği evine geri dönmüştü. İyi haber gerçeken de Optimus Prime evine ulaşıyordu, ama kötü haber, yaratıcı dediği Quintessa ile karşılaşıyor. Ve daha ilk karşılaştığında üzerindeki zincirler yaratıcısı ile ilk buluşmasının çok da iyi geçmeyeceğinin sinyalini verdi.

image007.jpg

Transformium denilen bu ilk metal kaynağı ve Transformer’ların ilk yaratılış hikayeleri  ile ilgili konular gerçekten de seyretmeye değer. Merak edenlere kısaca anlatalım: Transformer’ların ilk yaratılışı, Quintessonlar (Quintessa dedikleri gezegende yaşayanlar) arasındaki bir yarış ile başlar. Çok zeki, vahşi ve çok gelişmiş olan bu yaratıklar, bu yaşayan metal ile Transformer’ları kendilerine yardımcı olsunlar diye yaratırlar. Ama zamanla Tranformerlar duygu ve sezgi sahibi olmaya başlar, kontrolden çıkar ve sıradışı çıkışlar yaparlar. Transformerlar, yaratıcılarını gezegenleri yok olmadan çok daha önceden gezegenden kovarlar. Ve Quintessa Optimus’un tüm hayallerini gerçekleştirmesini sağlayacak bir çözüm ile geri dönmekten başka bir çaresi kalmamıştır.

 

Bu geri dönüşün gene Quintessa’nın yarıştığı bir maç mı olduğunu tam bilmiyoruz ama Quintessa’nın karmaşık doğası gereği onun sözlerine inanmak da çok zor olur. Ve haklı olarak Optimus Prime’ın da kafası çok karışır ve Quintessa’nın Autobot liderinin karanlık yüzünü yaratması hiç de kolay olmaz. Ama en nihayetinde cani bir Optimus Prime karşımıza çıkar.

Ve Cyberton’u kurtarmak için Nemesis Prime çıkar.

Transformers 5 Son Şövalye’nin tanıtımında da OptimusPrime’ın bir caniye dönüşmesi kullanılmıştır. Optimus Prime her zamanki mavi gözleri yerine, daha koyu lacivert ve şeytansı bir gözle bakmaktadır.  (Ve hatırlatalım, özellikle bu bakış Autobot kahramanlarının da en çok merak ettiği ve de herkesin sevdiği kahramanlarını tekrar gözden geçirmelerine neden olmuştur. )

image009.jpg

Bu bakışlardan da anlayabileceğimiz gibi, QuintessaOptimusPrime’ın beynini yıkamış ya da hipnotize eder. Quintessa, eğer dünya ölürse, Cyberton’ın tekrar dirileceğini söyler ve Autobot’u bu şekilde ikna eder. Ama çok şükür, cani NemesisPrime’ın kalbinde hala OptimusPrime’ın gerçek iyi kalbi atmaktadır.

 

Bazılarımız OptimusPrime’ın bu değişmesini, biraz ilginç bulsak da, Transformers hikayesinin metafiziksel, mantıksal, fizyolojik ve ruhsal boyutları hiç detaylı anlatılmamıştır. En azından biz anlayamadık. Filmde bir Transformer yaratılışının, Quintessa’larınTransformium ile yaratmasına borçlu olduğunu söyler. Ama Autobot liderliğinin nasıl Optimus Prime verildiği ve bir Transformera nasıl dönüştüğü hiç anlatılmamaktadır.

Quintessa’nın (eğer gerçekten Transformerların yaratıcısı ise), nasıl Optimus Prime üzerinde güç ve kontrol sahibi olabildiği tam bir mitolojik karmaşadır. Biz tam anlayamadık. Ama OptimusPrime’ın eve dönme arzusu onu çok uzaklara götürür. Sonunda Optimus’un sevgili arkadaşı Bumblebee onunla konuşur ve Optimus’un yeniden Quintessa’nın kontrolünden çıkmasına yeter. Ve böylece sevgili sevdiğimiz kahramanımız Optimus prime tekrar dünyayı kurtarmaya tam zamanında geri döner.

image011.jpg

Transformers 5 filminde, ‘Nemesis Prime’ ismi birçok kahramana denilmiştir ama en sonunda son kahramanın Optimus Prime olduğu anlaşılmıştır.

Filmin sonunda anladığımız kadarı ile Quintessa’nın dünyaya işkencesi ve yarattığı ilginç yaratıkların hikayesi daha yeni başlıyor. Gerçekten de Cyberton’un ve metal sakinlerini mi kurtarmak istediği ya da UnicronTransformerları mı yaratmak istediğini bilmiyoruz. Gelecek bölümlerde göreceğiz.

image013.jpg

 

Transformers Son Şövalye filmi ülkemizde 23 Haziran’da vizyona girdik. Hikayenin daha birçok gizli tarafını keşfetmek için sizi bekliyor. Kaçırmayın, Transformers mitolojisini keşfederken kendinizi kaybedeceksiniz.

Transformers Son Şövalye filmi 21 Haziran’da Amerika’da, 22 Haziran’da İngiltere’de ve 23 Haziran’da ülkemizde yayınlandı. Son derece detaylı ve eşsiz  içinkarakterdukkani.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum