Ons fiyatında neler oluyor? Altın piyasasında durum değişti!

Ons fiyatında neler oluyor? Altın piyasasında durum değişti!

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatları enflasyon verileri sonrasında çıkış yaptı. Gram altın ve çeyrek altın kaç lira oldu? İşte altın piyasasında son durum...

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Hafta başında 450 seviyesinde açan gram altın yükselişini TÜİK'in açıkladığı  kasım ayına ait 2,30'luk yüksek enflasyon rakamları sonrasında da devam ettirdi. Altın gram fiyatı 468 lira seviyesine çıktı.  Gram altın 2 hafta içinde 440 liradan 468 lira seviyesine gelerek 28 liralık bir çıkış yakalamış oldu. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş döviz kurlarına da yansıdı dolar kuru 7 lira 91 kuruş seviyesine geldi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Altın fiyatları 2 haftalık aranın ardından yeni aya yükselişle başlamıştı. Aralık ayının 3. iş gününde de çıkışını sürdüren gram altın 467 liraya çıktı. Çeyrek altın ise 34 liralık tırmanışla 772 lira seviyesine geldi. Cumhuriyet altını 3 bin 148 liradan satılırken, 22 ayar bilezik 428 liradan, 14 ayar altın 273 liradan işlem gördü. Uzmanlar altın fiyatlarında ve altının ons fiyatlarındaki çıkışın devam edeceğini iddia ediyor. Enflasyon kaynaklı çıkışın ne kadar devam edeceği ise belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.