Onlar muhtaçlara uzanan Verenel

Onlar muhtaçlara uzanan Verenel

Şehre Hizmet Edenler başlıklı Ramazan serimizin bugünkü konuğu Verenel Derneği oldu. Verenel Derneği Konya Şube Başkanı Davut Bulut, “Yegâne amacımız ihtiyaç sahiplerinin insanca yaşama standartlarına kavuşmasına katkıda bulunmak” dedi

2008 yılında insana hizmet amacıyla Kayseri’de kurulan ve bölge, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm insanlara yardım ulaştırma amacı taşıyan Verenel Derneği, Şehre Hizmet Edenlerin bugünkü konuğu oldu. Verenel Derneği Konya Şube Başkanı Davut Bulut, “Ümmet meseleleri ile ilgilenmeyip sadece kişisel vazifelerle meşgul olarak gece gündüz post üstünde tespih çekmek, ruhbanlık cahiliyesidir. İşte bizler bu şuurla çalışıp birer murabıt, birer cihad eri olmak istiyoruz. Kaderin dur dediği vakte kadar bu şuurla çalışmayı ve zafere ulaşmayı yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Esasen biz tüm ümmet coğrafyasında mazlum ve mağdur kardeşlerimize Verenel olmaya gayret eden bir derneğiz” şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

**Derneğiniz hakkında bilgi vermek isterseniz neler söylersiniz?

-Özellikle son yıllarda mazluma, masuma, yetime, yoksula kol kanat sermaye çalışan ve tüm yaralara merhem olan Türkiye, artık insanlığın vicdanını temsil etmektedir. Bu doğrultuda bizler de 2008 yılından bu yana yurt içinde 77 şube ve temsilciliğiyle faaliyet gösteren derneğimizle ülkemizi ve bayrağımızı, dünyanın her tarafında temsil etmekteyiz. Bu şerefi bizlere nasip eden Rabbimize hamd ediyoruz. Verenel Derneği olarak faaliyetlerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında yürütüyoruz. En önemli önceliğimiz insandır. Bugün ne hazindir ki savaş ve işgal yaşayan topluluklara baktığınızda bu bölgelerin yoğunlukla Müslüman bölgeler olduğunu görebilirsiniz. Fakat bizim çalışmalarımızdaki önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmek şeklindedir. Örneğin, kıtlık sebebiyle Afrika'ya yardım götürüldüğünde Müslümanların yanı sıra diğer din ve inanışlara mensup olanlara da yardım etmekteyiz. İnanıyoruz ki bütün bu çalışmalar, Rabbimizin sevdiği kullardan olmamıza vesile olacaktır. Yardım çalışmalarımızı bir de şu hususu gözeterek yürütüyoruz: Ümmet meseleleri ile ilgilenmeyip sadece kişisel vazifelerle meşgul olarak gece gündüz post üstünde tespih çekmek, ruhbanlık cahiliyesidir. İşte bizler bu şuurla çalışıp birer murabıt, birer cihad eri olmak istiyoruz. Kaderin dur dediği vakte kadar bu şuurla çalışmayı ve zafere ulaşmayı yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Esasen biz tüm ümmet coğrafyasında mazlum ve mağdur kardeşlerimize Verenel olmaya gayret eden bir derneğiz.

HAKSIZLIKLARA DUR DEMEK TEMEL ŞİARIMIZ

**Verenel Derneği olarak taşıdığınız misyonu nasıl tarif edersiniz?

-Dernek olarak yegâne amacımız temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun kişilerin insanca yaşama standartlarına kavuşmasına katkıda bulunmak, dezavantajlı kimselerin hayata tutunabilmesini sağlamaktır. Bunların yanı sıra insanlığın sadece maddi değil, manevi ve fikrî ihtiyaçlarına yönelik projeler oluşturmak ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan duyarlı bir nesle imza atmak en önemli gayemizdir. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ hadisi şerifini düstur edinerek; mazlum coğrafyalardaki haksızlığa, zulme dur deyip; kardeşlerimizin yanında olmaya, yaralarına merhem olmaya çalışmaktayız. Biz biliyoruz ki değerlerimizin bizi sevk ettiği yardımlaşma, dayanışma duygusunun tüm hayatımızda yaşanılabilir hale gelmesini sağlamak ve verdiği hizmetlerle toplumun teveccühünü kazanan, oluşturduğu bilişim odaklı nitelikli kadro ve süreklilik arz eden hizmet alt yapısı ile kendisini geliştiren ve tüm dünyayı kucaklayan bir sivil toplum kuruluşu olmak; varmak istediğimiz en güzel noktadır.

img-4162.jpg

ONLARCA ÇALIŞMAYA İMZA ATIYORUZ

**Çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

-Faaliyetlerimizi yurt içi ve yurt dışı şeklinde iki başlık altında toplayabiliriz. Yurt içi insani yardım çalışmaları doğrultusunda, ülkenin dört bir tarafında bulunan temsilcilerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişiler belirlenip düzenli bir şekilde yardımlar ulaştırılmaktadır. Bağışçılarımızın destekleri ile yurt genelinde gıda, sağlık, barınma, sıcak yemek, yakacak, giysi, fatura vs. yardımlar vasıtası ile kardeşlerimizin yanında olup yalnız olmadıklarını hissettirmeye gayret ediyoruz. Yurt dışı çalışmaları olarak da su kuyusu açma, kurban organizasyonu, katarakt ameliyatları, Kur'an-ı Kerim dağıtımı, yetim hâmiliği, gıda kolisi dağıtımı, toplu yemek organizasyonu, medrese ve cami inşaatı, toplu giyim organizasyonu ve belli bölgelerde ambulans gibi hizmetleri ifade edebiliriz.

img-4163.jpg

İFTAR SOFRALARINDA BULUŞUYORUZ

**Ramazan ayına özel ne tür faaliyetlere imza atıyorsunuz?

-Aslında Ramazan ayı boyunca yüzlerce sofra kurarak Ramazanın bereketine ortak oluyoruz. Dünyanın hemen hemen her yerinde, başta Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere Verenel Derneği olarak iftar yemekleri veriyoruz. Ramazan sevincini kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Geçen yıl Ramazan ayında toplamda 128 bin 727 kişiye iftar ve yemek ikramında bulunarak dualara ortak olduk. Bu yıl da yine onlarca bölgede çalışmalarımız oldu. Ramazan ayı paylaşma duygusunun daha canlı yaşandığı ay. Nitekim Ramazan ayı; rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğu için bu ayda yardımlaşma, paylaşma ve infak ibaretlerinde bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle Ramazan ayı bu hususta gayretin arttığı ve Rabbimizin affına, övgüsüne mazhar olmayı hedefleyerek çalışmalar yaptığımız bir ay.

ÇALIŞMALARIMIZ KONYA’DA DA YOĞUN OLARAK SÜRÜYOR

**Son olarak Konya yerelinde yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

-Fakir ailelere gıda kolisi yardımlarımızı Konya’da da sürdürüyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere zekat, fitre ve fidye ulaştırıyoruz. Çatı kuruluşumuz olan Safa Vakfı ile birlikte yeni bir hizmet binası da aldık. İnşallah ilerleyen süreçte orada hizmet vereceğiz. Yine Konya’da Numune Hastanesi’nin yan tarafında üç katlı bir kız öğrenci yurdumuz var. Genç kardeşlerimizle ilgilendiğimiz Genç Safa isminde de bir yapılanmamamız da var. Orada da üniversiteli ve liseli öğrencilerimizle çalışmalar yapıyoruz. Yine dağıtımını yaptığımız alışveriş kartlarımız var. Öğrenci kardeşlerimize ulaştırdığımız burslarımız var. Konya olarak hamiliğini üstlendiğimiz 50 tane de yetimimiz var. İhtiyaçlarını düzenli olarak gönderiyoruz. Yine Konya olarak Somali, Tanzanya, Uganda, Çad, Mali, Nepal, Afganistan, Bangladeş ülkeleri yardım gönderdiğimiz ülkeler.

whatsapp-image-2021-03-29-at-111731.jpeg

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum