Onikişubat Belediyesi'ne ait 2734 m² arsa ihale ile satılacaktır

Onikişubat Belediyesi'ne ait 2734 m² arsa ihale ile satılacaktır

Onikişubat Belediyesi'ne ait 2734 m² arsa ihale ile satılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre,

  • Mülkiyeti Onikişubat Belediyesine ait İlimiz Hayrullah Mahallesi 8692 ada 4 nolu parselde kayıtlı 2734,35 m2 yüzölçümlü tam taşınmaz 11/05/2022 tarihli ve 2022/368sayılı Belediye Encümen kararına istinaden satılacaktır.
  • İhale 01 HAZİRAN 2022 Çarşamba günü saat 14:00 'da  Cumhuriyet Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bul. No:134/A Onikişubat/Kahramanmaraş adresinde bulunan Belediye Hizmet Binamızın Encümen Toplantı Salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.  maddesi uyarınca ''Açık Artırma Usulü İhale Yoluyla'' yapılacaktır.
  • İhale ile satılacak olan taşınmazın Muhammen Bedeli  1.777.327,50 TL (Bir milyon yedi yüz yetmiş yedi bin üç yüz yirmi yedi TL.) Geçici Teminat Bedeli 53.319,00 TL  (Elli üç bin üç yüz on dokuz TL) olup, geçici teminat bedeli ihale saatinden önce yatırılacaktır.
  • Söz konusu parsel imar plan notlarına göre Sektörel Çalışma Alanları, kentin geleneksel yaşam biçiminde öncü rol alarak, kentin tanıtımında ve ekonomik gelişiminde payı bulunan çevre kirletici etkisi olmayan ve geleneksel üretim yapan sektörlerin (kuyum, bakır işlemeciliği, ahşap işlemeciliği, sedef vb.) hem üretim, hem satış birimlerinin yer alacağı alanlar olarak planlanmıştır. Bu alanda yapılanma koşulları minimum parsel büyüklüğü 2.500 m2 olup, yapılanma koşulları plan üzerinde verilmiştir.
  • Taşınmazın üzerindeki yapıların değeri: Söz konusu taşınmaz içerisinde 17,87 m² yüzölçümlü pilon yeri (yüksek gerilim hattı direği) bulunmaktadır. Parsel içerisinde yapılacak olan inşaat imalatlarında Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde tanımlanan yatay ve düşey mesafelerine uyma yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekmektedir.
  • İhale ile ilgili tüm masraflar (Tellaliye %1+1 ,Karar pulu binde 5,68 , gazete ilan bedeli ve tapu harcı)ihale üzerinde kalan alıcıya aittir.
  • İhaleye ilişkin Şartname ve ekleri 100,00 TL ( Yüz TL)+ (Muhamem bedelin 0,0005’i ) 888,66 TL bedel ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden satın alınılabilir veya ücretsiz olarak görülebilir.
  • İhaleye katılmak isteyen Gerçek/Tüzel kişilerin 01 HAZİRAN 2022 Çarşamba günü saat 12:00'a kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Emlak İstimlak Servisine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
  •  

     

    Detaylı bilgi için buraya tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.