Önemli galibiyet aldık

Önemli galibiyet aldık

Selçuk Üniversitesi, 4 hafta aradan sonra kendi evinde galibiyetle tanıştı. Antrenör Cengiz Karadağ: Bundan sonra daha iyi bir basketbol oynayarak üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, 4 hafta aradan sonra evinde ağırladığı Aliağa Petkim karşısında galibiyetle tanıştı. Ligde üst üste oynadığı Mersin Büyükşehir Belediye, Oyak Renault, Beşiktaş Cola Turka ve Fenerbahçe Ülker maçlarından mağlup ayrılan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, 4 hafta sonra kendi evinde oynadığı Aliağa Petkim karşında 83-82 galip geldi. Ligde 18 puanla 12. sırada bulunan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bu maçla beraber çıkışa geçerek ligde üst sıralara tırmanmak istiyor.

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Antrenörü Cengiz Karadağ, maça çok iyi başladıklarını söyleyerek, “İlk periyotta istediğimiz her şeyi yaptık. Ancak ikinci ve üçüncü periyotlarda rakibimizin dış oyuncuları biraz yüksek yüzdeyle oynaması bizim savunma bölgemizi bozdu. Maçın son periyodunda biraz daha direncimizi artırdığımızı düşünüyorum. Maçı kazanmak için çok iyi mücadele ettik. Rakibimiz de iyi bir takım. Hangi takım kaybetse çok yazık olacaktı. Çünkü son topa kadar herkes varını yoğunu ortaya koydu. Bizim oyuncularımız çok yüksek bir konsantrasyonla maçı kazanmak için sahaya çıktılar. Bu galibiyet tamamen oyuncu arkadaşlarımın eseridir. Biz kötü bir aralık ayı geçirdik. Şanssız maçlar kaybettik. Ama her takımın bir düşüş dönemi oluyor. Bundan sonra takımımızın daha iyi basketbol oynayarak üst sıralara çıkacağını düşünüyorum. Çok önemli bir maç kazandık. Ligin sonunda hedeflediğimiz yere gelmek istiyoruz” dedi.
POTADA DERBİ GALATASARAY’IN
Beko Basketbol Ligi’nde 13. haftanın en önemli maçında Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Galatasaray Cafe Crown ezeli rakibini 78-62 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi ekipte Hüseyin Beşok 23 sayı 11 ribauntluk performansıyla maça adeta damgasını vurdu. Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic’in 25 sayısı ise takımının galibiyeti için yeterli olmadı. G.Saray’da Antonio Graves 15 sayı ve Rashid Atkins ise 9 sayı ile maçı tamamladı. Fenerbahçe’de Preldzic dışında çift haneli sayılara ulaşan başka oyuncu olmadı. Sarı-kırmızılı ekipte antrenör Murat Özyer’in görevine son verilmesinin ardından, teknik danışman Koray Mincinözlü takımın başında çıktığı ilk maçında galibiyet almayı başardı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe Ülker karşısında alınan galibiyetin sevincini saha içinde taraftarlarıyla paylaşan oyuncular, daha sonra protokol tribününe giderek Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yöneticilerin tebriklerini de aldı. Maç öncesi taraftarlar, Filistin’e yapılan saldırılar nedeniyle İsrail’i protesto eden tezahüratlarda bulunurlarken, yine benzer temalı pankartlar açtı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.