'Önceliğim vatandaş' diyen bakkal Konya'da ekmeği 4,5 liraya satıyor

'Önceliğim vatandaş' diyen bakkal Konya'da ekmeği 4,5 liraya satıyor

Ilgın'ın 15 kilometre doğusunda yer alan Olukpınar Mahallesi'nde bir bakkal ekmeği 4,5 liradan satışa sunuyor. O Bakkal, “Fırsatçılık yapmaya gerek yok. Vatandaşı düşünmek lazım” dedi

Hayat pahalılığı, vatandaşı 1 ekmek fazla alırken düşündürmeye başladı. Temel tüketim ürünleri arasında başı çeken ekmek, vatandaş için artık lüks oldu. Konya'da 200 gram ekmek 7 liraya satılıyor. Bu fiyat ilçeler de ise değişiklik gösteriyor. Ilgın'da 200 gram ekmek genel olarak 6 TL'ye satılıyor. Beşkardeşler Fırını ekmeği 4,5 liraya satışa sunuyor. Alım gücü her geçen gün düşen vatandaş, piyasaya göre daha ucuza satılan ekmeğe yoğun ilgi gösteriyor. Beşkardeşler Fırını'nın ekmeğinin ucuz olduğu kadar, lezzetli olduğu da söyleniyor. Bu fırın gibi Ilgın'da bazı bakkallar da vatandaşın cebini düşünüp, ucuza ekmek satıyor.

udefsn-x.jpg

HALKIMI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM

Olukpınar Mahallesi'nde hizmet veren, adını duyurmak istemeyen Bakkal, sosyal medya hesaplarından 200 gram ekmeği 4,5 liraya yani piyasanın altına sattığını duyurdu. O bakkal, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. “İnsanların bütçesini düşünüyoruz” diyen Bakkal, “Beşkardeşler Fırını bana ekmeği 3,85'ten veriyor. Ben de 4,5 TL'ye veriyorum. Daha yükseğe satanlar var. O fırının gideri benden çok çok fazla ama onlar da vatandaşı düşünüyorlar. Ben de halkımı düşünmek zorundayım. Benim gibi birkaç bakkal daha ucuza ekmek veriyor” şeklinde konuştu.

313441800-1834614386891362-5291361827331653308-n.jpg

FIRSATÇILIĞA GEREK YOK POŞETİ DE BEDAVA VERİYORUM

İnsanların fiyat düşük olduğu için 3 ekmek alacağına, 5 ekmek aldığını aktaran Bakkal, daha sonra şunları kaydetti: “Konya'da 200 gram ekmek 7 lira. Biz, 4,5 TL'ye satıyoruz. İlgi de görüyoruz. 4,5 liraya ekmek satan da kazanıyor, 7,5 liraya satan da. Şu süreçte vatandaşın yanında olmak lazım. Biz, bu işi şov amaçlı yapmıyoruz. Ben ekmeği ucuza alıyorum, ucuza satıyorum. Aslında zamları vatandaşın kendisi yapıyor. Tekrar ifade ediyorum, fırsatçılık yapmaya gerek yok. Hatta ben 25 kuruşa satılan poşeti de vatandaşa bedavaya veriyorum.”

EMRE ÖZGÜL

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum