İbrahim Karabacak

İbrahim Karabacak

Ömrünü Futbol Sahalarında Geçiren Bir “Müdür”

Ömrünü Futbol Sahalarında Geçiren Bir “Müdür”

Amatör spor ailemizde; Hüseyin Şahin kim diye sorsanız kimse bilmez ama amatör futbolseverlere “Müdür” kim diye sorsanız onu tanımayan ve bilmeyen yoktur.

1960 doğumlu Hüseyin Şahin, okul yıllarında stadyumda antrenmanlarda kaçan topların peşinden koşarak amatör futbolla tanıştı. 1973-1980 yılları arasında Konya İdmanyurdu Kulübünde 8 yıl malzemecilik yaptı. 1980’den itibaren de 40 yıldır Konya Demirspor’da malzemecilik görevini halen yerine getiriyor.

Demirspor’da malzemecilik yaptığı süreç içinde masörlük belgesini de alan Hüseyin ağabey; Naci Renklibay, Köksal Gürler, Ömer Zengin, Mehmet Gül, İlhami Çoşkun, Sami Özdedeoğlu gibi hocalar ve amatör futbolun unutulmaz başkanlarından Ali Gözönü ile çalıştı. Bu şehre ve ülke sporuna sayısız futbolcu yetiştirilmesinde ki emeğini ve Demirspor’lu olmanın gururunu hiç bir şeye değişmedi.

Demirspor’da yetişip Karşıyaka’da profesyonel olan ve daha sonra Konyaspor’a transfer olmak için bonservisini almaya giderken kaza da vefat eden Burhan Yüceaktaş’ın genç yaşta vefatı ise unutamadığı üzücü olayların en başında oldu.

Hüseyin Şahin malzemecilik konusunda çok titizdir. Demirspor’un soyunma odasının temizliği dillere destan, gıpta edilecek durumdadır. 40 yıl önceki prensipleri doğrultusunda çalışır ve malzeme konusunda başkan da dahil kimseye taviz vermez. Takımın yıllar önce giydiği klasik mavi çubuklu ve diğer formaları hala ilk günkü haliyle muhafaza eder. Onun literatüründe malzeme; kayboldu, çalındı, emanet ya da hediye verildi diye bir şey yoktur, sadece yırtılarak ya da eskiyerek kullanılmayacak durumda olan malzeme vardır.

Dile kolay bir kulüpte; 8 yıl, bir sonraki kulüpte 40 yıl olmak üzere; 60 yıllık ömrünün 48 yılını spora ve gençliğe hizmet yolunda tüketmek herkese nasip olmaz.

İşini severek yapan ve mutluluk burada felsefesiyle yaşayan malzemeci “Müdür” Hüseyin Şahin ağabeyimize amatör spor ailemiz adına teşekkürlerle; sağlıklı ve daha nice sporla dolu günler dileriz.

20150702-152640.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Karabacak Arşivi
SON YAZILAR