Ömrü boyunca İslam’ı anlattı

Ömrü boyunca İslam’ı anlattı

Erbakan Hoca'nın Konya'daki yakın arkadaşlarından ve Milli Görüş Hareketi’nin Konya'daki önemli isimlerinden birisi olan İhsan Ekinalan, “Erbakan Hoca'nın diğer liderlerden en önemli farkı İslam’ı anlatması ve sabrıydı” dedi

Erbakan Hoca'nın Konya'daki yakın arkadaşlarından ve Milli Görüş Hareketi’nin Konya'daki önemli isimlerinden birisi olan İhsan Ekinalan, “Erbakan Hoca'nın diğer liderlerden en önemli farkı İslam’ı anlatması ve sabrıydı” dedi

1969 yılında Milli Görüş Hareketi'nin başladığı günden bu yana her zaman Prof. Dr. Necmettin Erbakan'nın seçim çalışmalarında yanında olan İhsan Ekinalan, Erbakan Hoca ile ilgili anılarını ve düşüncelerini gazetemize anlattı. Ekinalan, “Erbakan Hoca gittiği her yerde İslam’ı anlatıyordu. Onun diğer liderden farkı sabrı ve maneviyatçı yapısıydı. Gece gündüz demeden köyleri ve beldeleri ziyaret ederdi. Herkes Onun o sabrına ve azmine hep hayran kaldı. Vefat ettiği zaman kendimi boşlukta hissettim” dedi. İhsan Ekinalan, Erbakan Hoca'nın yaptığı büyük sanayi hamleleri ile Türkiye'yi yeniden imar ettiğini, Konya'nın da bu pastadan payına düşeni fazlasıyla aldığını ifade etti.
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KOŞTURURDU
İhsan Ekinalan, Erbakan Hoca ile 1969 yılında tanıştığını belirterek, “Erbakan Hocamla bağımsız aday olduğu dönemde tanışma fırsatı buldum. Ondan sonra parti çalışmalarında çoğu zaman beraberdik.  Konuşmalarını çevremizdeki insanlara ve tanıdıklara anlatıyor, adaylığını herkese duyurmaya çalışıyorduk. Birçok defa gruplar halinde ilçe ve köylere gidip Milli Görüş Hareketi’ni insanlara anlattık. Yoğun geçen seçim çalışmalarının ardından Erbakan Hoca Konya’dan bağımsız milletvekili seçildi ve dualarla Meclis’e gönderildi. Daha sonra Milli Nizam Partisi kuruldu. Ben de Milli Nizam Partisi’nin merkez ilçe teşkilatında görev aldım. Kulu-Cihanbeyli bölgesinden Milli Görüş partilerinde görev aldım ve çalışmalara devam ettim. Saadet Partisi döneminde ise il yönetiminde bulundum. Altınekin Müfettişi olarak devam ettim. Osman Çelik arkadaşımla beraber çalıştığımız Altınekin’de 3 belde ve 1 il genel meclisi üyeliği aldık. Diğer partilerle diyaloğumuz iyiydi. Bizim dönemimizde hizmetler son derece olumluydu. Bilhassa taban fiyatlardaki artış halkı son derece memnun etmişti. Hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Allah’ın yardımına ne kadar şükretsek azdır. Cihanbeyli seyahatinde birlikte Konya'dan çıktık. Kelhasan'da bir yatsı namazı kıldık. Kelhasan'da saat 10.00 civarıydı. Böğrüdelik'e geldik. Böğrüdelik'te bir temsilcimiz vardı. İsmi Naci İdil'di. Onu bulduk. Onların düğün salonunda gece saat 01.30-02.00 insanlar geldi  ve Hoca orada insanlara 1.5 saat İslam’ı anlatmıştı. Sabah tekrar Konya'ya geldik” dedi.
DİĞER LİDERLERDEN FARKI İSLAM’I ANLATMASI
Erbakan Hoca'nın diğer liderlerden en önemli farkının İslam’ı anlatması olduğunu aktaran İhsan Ekinalan, şunları söyledi: “Hocamızın en çok gözüme batan yönü sabrı ve azmiydi. Gece saat 01.30'da, 02.00'de insanları toplayıp, onlara İslam’ı anlatması her insanın harcı değildi. O saatte gelen insanlar da hiçbir bıkkınlık göstermeden dinledi. Hoca'nın bu hareketi biz çok etkiledi ve her zaman yanında olduk. Teşkilat olarak evine gittik ve onu dinledik. Cezaevinden çıktığı zaman bizim evde uzun bir sohbet yaptı. 200-300 civarında insan gelmişti.”
ERBAKAN HOCA ASLA BEDDUA ETMEZDİ
Erbakan Hoca'nın asla kimseye kin ve nefret gütmediğinin altını çizen Ekinalan, “Hoca'ya çeşitli iftiralar attılar. Hocam bunların hiçbirinden yılmadı. Kimseye kötü Bir şey demedi. Bunlar İslamı bilmediklerinden böyle yapıyorlar derdi. Hocamızdan asla birisi hakkında beddua duymadık. 'İslam'a gelen kazanır' derdi. Erbakan Hocamıza muhalif olanlar bile onu takdir ederdi” diye konuştu. “Erbakan Hoca herşeyden önce gerçek bir liderdi” diyen Ekinalan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Erbakan Hoca yaşarken bazıları tarafından anlaşılmadı. Vefat ettikten sonra Hocamızı daha iyi anladılar. Cihanbeyli'de seçim çalışmasındaydık. O zaman Demirelci bir ilçe başkanı vardı. Hocam 'tek çiçekle yaz geçmez” demişti. Hocamız da 'Her bahar bir çiçekle gelir' diye cevap vermişti. Bu söz ilk Cihanbeyli'de söylenmişti. Ben öyle hatırlıyorum. Kelhasan'da seçim çalışması bulunuyorduk. Camii çıkışında bir vatandaş 'Erbakan Erbakan, Sen  Mehdi misin? Bu işleri başaracak' diye sormuştu. Erbakan Hoca da 'Ben mehdi değilim normal insanım' diye cevap vermişti. Benim için siyaset Erbakan Hoca ile birlikte başladı. Siyasete şimdi de devam ediyoruz. Elimizi ayağımızı çekmedik. Şu anki siyaset ise Turgut Özal'ın bir kopyası durumunda.”
HOCA VEFAT ETTİĞİNDE BÜYÜK BOŞLUK HİSSETTİM
Erbakan Hoca'nın son nefesine kadar çalıştığını vurgulayan Ekinalan, “Hocamız bize her zaman 90 yaşında Eyüp El Ensari Hazretleri’nin 90 yaşında İstanbul'a geldiğinden bahsederdi. Bunun yaşı yok. Hocamız vefat ettiğinde büyük bir boşluk hissettim. Hocamız cenazesinde İslam dünyasını buluşturdu.  Cenaze namazı çok kalabalıktı. Erbakan Hoca'nın vefatı İslam dünyası için büyük bir kayıp. Hoca'nın vefatını duyunca çok kötü oldum. Daha sonra kendimi toparladım. Hoca’nın vefatına inanmakta güçlük çekiyordum. Nedense bir türlü inanamamıştım. Erbakan Hoca bu davaya ömrünü verdi. Gece gündüz demez, davasını anlatırdı. 24 saatinin sadece 2 saatini uykuya ayıran Erbakan Hoca'nın ömrünü verdiği bu dava her daim sürdürülecektir. Allah bu dava için çalışanların yollarını açık etsin. Hoca'nın yeri kolay kolay doldurulamaz. Allah takdir ederse, Erbakan Hoca'nın yeri doldurulur. Ama şu anda Erbakan Hoca'nın yerini dolduracak birileri yok.”
İHSAN EKİNALAN KİMDİR?
1936 yılında doğdum. İki çocuk babasıyım. Yıllardır kerestecilik işiyle meşgul oluyorum. Erbakan Hoca'nın çalışmalarını yakından takip ediyordum. Büyük projelerini görüp, kendisiyle tanıştıktan sonra ona olan inancının daha da arttı. Erbakan Hoca Türkiye'nin her yerini imar etmeye çalışıyordu. Onun vefatının ardından büyük üzüntü duydum. Allah cennette kavuştursun.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.