Oltu taşından tespihe "Kaplumbağa Terbiyecisi"nden esinlenerek farklı bir imame yaptı

Oltu taşından tespihe "Kaplumbağa Terbiyecisi"nden esinlenerek farklı bir imame yaptı

Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi, el oyma işçiliğiyle Oltu taşı ve altından yaptığı eserini 3 ayda tamamladı.

Erzurumlu nakkaş Kadir Çelebi, ressam Osman Hamdi Bey'in dünyaca ünlü "Kaplumbağa Terbiyecisi" eserinden esinlenerek Oltu taşı tespihe 11,5 santimetrelik farklı bir imame yaptı.

Kentteki tarihi Taşhan'da 8 yaşında babasının yanında başladığı nakkaşlığı 27 yıldır sürdüren Çelebi, çeşitli desenlerle süslediği tespihleri satışa sunuyor.

Oltu ilçesinde yerin metrelerce altından çıkarılan Oltu taşından tespihe işlediği "Altın kafeste bülbül" ve "Hacer-ül-Esved" gibi temalı eserleri yurt içi ve dışındaki koleksiyoncu ve sanatseverlerin beğenisine sunan Çelebi, son olarak ressam Osman Hamdi Bey'in dünyaca ünlü "Kaplumbağa Terbiyecisi" eserinden esinlenerek 3 aylık çalışma sonucu tespihe 11,5 santimetrelik farklı bir imame yaptı.

Çelebi, Oltu taşı ve 14 ayar altın kullandığı imameyi taktığı tespihi 100 bin lira civarında fiyata satmayı düşünüyor.

Kadir Çelebi, AA muhabirine, piyasada "Nakkaş Kadir Çelebi" olarak tanındığını ifade ederek, "Hazreti Peygamber'imizin hicreti sırasında Sevr Mağarası'nın önünü örümceğin kaplamasını, güvercin yuvasını Oltu taşından tespihe döktüm. Hacer-ül Esved temalı tespihlerin yanı sıra 'altın kafeste bülbül' gibi eserleri de el oyma sanatıyla yapıyorum. Son olarak hayalimdeki 'Kaplumbağa Terbiyecisi' eserini yaptım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.