‘Okumak bir başkaldırıştır’

‘Okumak bir başkaldırıştır’

Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi 19. sayısının lansman ve şiir dinletisini dergi ofisinde gerçekleştirdi. Düzenlenen programda ilim ve okumak konuları üzerinde söyleşi yapıldı

Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi, 19. sayısını ‘ilim’ teması ile yayımladı. 19. sayı, okuyucularına düzenlenen lansman ve şiir dinletisi ile duyuruldu. Düzenlenen dinleti ve lansman programına Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi yönetimi ile birlikte okuyucular katıldı. Programda okumak ve ilim üzerinde değerlendirmelerde bulunan Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enes Yaylalı, “Okumak bir başkaldırıştır. Nuri Pakdil’in deyimi ile okumadığımız gün karanlıktayız. Dergimizi yayınladığımız ilk günden beri maddiyatı değil, maneviyatı öne çıkardık. Bu uğurda çalışmalarımızı yaparken okumanın ne denli önemli olduğunu her seferinde anladık. Ayrıca okuyarak ilim hazinemizin genişlediğini, ufkumuzun zenginleştiğini gördük. Bu sebeple 19. sayımızı ilim teması ile yayımladık. Hazreti Mevlana’nın ‘İlim kişiye yâr olur, bâr değil’ ifadesini kapağımıza taşıyarak ilmin kişiye yük olmayacağını, bir yar olacağını dile getirdik” dedi.

img-1167.jpg

‘YENİDEN EDEBİYAT DAVASINI OMUZLARIMIZDA YÜKSELİYORUZ’

Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enes Yaylalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Üçüncü Yeni Fikir ve Edebiyat Dergisi olarak ‘Zamana ve zemine yeni bir fikir’ anlayışı ile çıktığımız yolda bugün 19. Sayımızı çıkarmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeniden edebiyat davasını omuzlarımıza yüklemekten onur ve gurur duyuyoruz. Edebiyatın vicdanına sığınmış ve bu uğurda yeniden diriliş yaşayan insanlardan olmanın muştusu içimizi sarıyor. Herkesi kucaklayacak kadar büyük çatımızı bugün 19. Sayı ile güçlendirdik. Hayallere sığmayacak bir gerçeklik taşıyan davamızda yürüdüğümüz her yol bizi biraz daha güçlendirdi. Nitekim Üçüncü Yeni, davası olan bir grup arkadaşın inanmışlığının ve kocaman bir kitlenin azminin resmidir. İlim teması ile çıkardığımız 19. Sayının lansmanına katılan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

resim-2022-01-29-171246.png

Düzenlenen program, dergide yer alan şiirlerin seslendirilmesi ile devam etti.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum