Öğretmenlerden yılın muhteşem konseri

Öğretmenlerden yılın muhteşem konseri

Konya’da yılın en güzel konserini veren Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmenler Korosu, Anadolu yöresinden birbirinden güzel türkülerini seslendirdiler.

Konya’da yılın en güzel konserini veren Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmenler Korosu, Anadolu yöresinden birbirinden güzel türkülerini seslendirdiler.Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmenler Korosu, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Haftası dolayısıyla Mevlâna Kültür Merkezi (MKM)’inde Türk Halk Müziği Konseri verdi.

Konserden önce bir selamlama konuşması yapan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan, öğretmenlerden oluşan okul müzik korosunun 2016 yılında müzik öğretmeni Münevver Betül Durak’ın üstün gayretleri sonucunda kurulduğunu belirterek “Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmenler Korosu olarak şimdiye kadar TSM, THM ve Türk Klasik Müziği olarak beş konser verdik. Koronavirüs pandemisinden dolayı sadece 2020’de konserimizi icra edemedik. Müzik ruhun gıdasıdır derler. Gerçek payı elbette vardır. Bu konserimizde Anadolu insanımızın acılarını, sevinçlerini, üzüntü ve kederlerini dile getiren yörelerimizin türkülerine ağırlık verildi. Beğeneceğinize ve kulaklarınızın pasının silineceğine inanıyorum” dedi.

Müzik Öğretmeni Münevver Betül Durak’ın hazırlayıp sunduğu konserde Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmenler Korosu, ilk türküyü Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın anısına Magosa Limanı’nı koro halinde seslendirdi. Koro halinde söylenen “Bu Gala Daşlı Gala, Ata Barı, Cilveloy, Gülüşün Gülden Güzel…” gibi türkülerden sonra sırasıyla şu türküler seslendirildi: Solist Şerife Yavuz; Bizim Pencereler Yele Garşıdır,  solist Selcam Mutaf; Ay Gız, solist Leylâ Çeşme; Iğdır’ın Al Alması, solist Merve Çırak; Ben Seni Sevduğumi, solist Salih Yakış; Gemiciler Kalkalım, solist Özlem Mordal; Bugün Hava Erzurum, solist Cengizhan Mutaf; Akşam Olur Karanlığa Kalırsın, solist Turan Güler; Sen Bir Aysın, solist Furkan Danışman; Mevlâm Gör Diyarek.

Konser, Koro Şefi Münevver Betül Durak’ın okuduğu “Bizim Pencereler Yele Garşıdır” türküsü ve misafir Sanatçı Udî Fatih Çinioğlu’nun okuduğu birbirinden güzel Konya türküleriyle son buldu. THM Konseri, salonu dolduran dinleyiciler ile müzikseverlerden tam not aldı.

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.