Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişme

Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişme

Atama bekleyen öğretmenler için MEB Yusuf Tekin'den açıklama geldi. 2024 kaç öğretmen ataması yapılacak? sorusuna ilişkin yeni detaylar içeriğimizde...

Öğretmen atamaları hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024’te kaç öğretmen ataması yapılacak? sorusuna yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün akşam (11 Eylül) Habertürk TV’de yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

2024'te kaç öğretmen ataması yapılacak?

Binlerce öğretmen adayı atama bekliyor. Öğretmen atamaları konusunda MEB’den yeni haber beklenirken MEB Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında 2024 öğretmen atamaları hakkında da konuştu. Tekin, 2024'te kaç öğretmen ataması yapılacak sorusuna rakamsal olarak cevap vermedi ancak 2024 bütçesini işaret ederek rakam çıkacağını söyledi.

Bize 2024 bütçesi ile ortaya çıkacak

Öğretmen atamaları konusuna değinen Bakan Yusuf Tekin, 2024 bütçesine dikkat çekerek, “Bize 2024 bütçesi içerisinde toplam kamuya ne kadar personel istihdam edileceğine dair bir rakam ortaya çıkacak.” dedi.

MEB'den öğretmen atamaları açıklaması

Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili soru üzerine Tekin, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı olarak aramıza yeni öğretmenlerin gelmesini arzu ediyorum, istiyorum. Bizim hesaplamalarımıza göre ihtiyaç duyduğumuz rakamları Hazine ve Maliye Bakanımızla, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığıyla paylaştık. Nihayetinde bütçeyi oluşturan mekanizmalar orada. Şimdi 2024 bütçesi oluşacak. Bize 2024 bütçesi içerisinde toplam kamuya ne kadar personel istihdam edileceğine dair bir rakam ortaya çıkacak. Ardından da bizimle şunu paylaşacaklar. Denecek ki; 'Biz oluşturulan bu rakamın içerisinden sizinle şu kadar öğretmen istihdam etmeniz konusunda size yetki vereceğiz' diyecekler. Biz de onun üzerine hareket edeceğiz. Şimdi bir rakam söylemek mümkün değil ancak ben şunu söyleyeyim; biz bu yıl öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat sürecini düzgün bir mülakat prosesine dönüştürmek istediğimiz için biraz uzun zaman alacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum