Öğrenciler Malezya'yı tercih ediyor

Öğrenciler Malezya'yı tercih ediyor

Üniversite okumak isteyen öğrencilerin büyük çoğunluğu artık yurt içinde okumak yerine yurt dışında okumayı tercih ediyor

Küresel dünyanın olmazsa olmazlarından  İngilizceyi öğrenmek için yurt dışında okumayı tercih ediyor. Son zamanlarda yurt dışında tercih edilen ünversitelerden bir tanesi de Malezya'da bulunan üniversiteler. Malezya'da bulunan üniversitelerin öğrenciler tarafından tercih edilmesinin nedenleri hakkında bilgi veren Malezyada Eğitim.com yetkilisi Özgür Coşkuner, Malezya'da verilen eğitimlerin diğer ülkelerdeki eğitimlere oranla daha ucuz olduğunu söyledi. Coşkuner, “Malezya’da eğitim kurumları, özellikle üniversiteler, Malezya Eğitim Bakanlığı tarafından çok yakın bir şekilde izlenir. Üniversite eğitiminde dünyada en üst sıralara çıkmak ve özellikle de yabancı öğrenciler ile dünya genelinde gelecek için iyi ilişkiler kurmak Malezya devletinin 2020 yılı için kendisine koyduğu hedefler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Rekabetçi ders ücretleri ve popüler kurslar ile geniş bir seçim imkanı sunar. İngiltere, Amerika, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Fransa’daki Yüksek Öğrenim Kurumlarının niteliklerinde eğitim programlarının daha uygun maliyetle ve kaliteyle sunulması standart bir uygulamadır. Malezya'da Yaşam diğer ülkelere göre daha ekonomiktir. Özellikle mevsim olarak sürekli sıcak bir havanın olması ve Kış yaşanmaması ısınma vb. ihtiyaçları ortadan kaldırmaktadır” dedi. Malezya'da okuyan öğrencilerin yabancı dil olarak İngilizcelerini de geliştirmelerine imkan bulduğunu söyleyen Coşkuner, “Malezya'da eğitim gören öğrencilerimiz, yabancı dil olarak İngilizceyi hem eğitimlerinde hem de dışarıdaki günlük hayatlarında kullandıkları için daha iyi özümserler. Malezya, birçok farklı kültürden oluşmuş olan yapısı ile Malay, Çinli, Hindistanlı, Pakistanlı ve benzeri bir çok ülkeden gelen öğrencilerle ve yerli halklarla iletişim içerisinde bulunmak suretiyle gerek onların dilleri gerekse kültürel ananelerini öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktadır. Bunlar da ileriki yıllarda iş bulmalarında önemli bir avantaj olacak bir özelliklerdir. Malezya farklı bir çok Din ve Irkın bir arada birbirlerine hoşgörülü, barış ve huzur içinde yaşadığı çok kültürlü bir toplumdur. Giden tüm arkadaşlarımız hiçbir dışlanma, ayrımcılık veya kötü muamele ile karşılaşmadan eğitim hayatlarını sürdürebilecekleri bir ülkedir Malezya. Bu öğrencilerin olduğu kadar evlatlarını okuması için gönderen ailelerin de en öncelikli isteklerinden biridir. Sorunsuz vize ve göçmenlik işlemleri, yabancı öğrencilerin Malezya yüksek eğitim kurumlarına kolay girişlerinde sağlar” diye konuştu. Malezya'da bulunan üniversiteler hakkında da bilgi veren Özgür Coşkuner, “Malezya eğitime ve ilerlemeye yaptığı yatırımı neredeyse hiçbir sektörde yapmamaktadır.

Malezya devleti geleceğin Malezya’sında bilgili, eğitimli, yetenekli ve kendilerini geliştirmiş olan gençler için yatırım yaparken, hiçbir ayrım yapmaksızın herkese eşit ve kaliteli eğitim vermekte ve gençlerin geleceklerine güvenle bakmaları hedeflenmektedir. Bunun sonucunda devlet veya özel üniversite ayırt etmeksizin eğitimde bazı standartlara ulaşmaktadırlar. Tüm üniversitelerde çok iyi düşünülmüş kampüs mimarisi dikkat çekmektedir. Eğitime verilen önemi özellikle üniversitelerin kütüphaneleri görülünce daha iyi anlaşılmaktadır. Geniş bilgi kaynakları, bilgisayar laboratuarları, kablolu/kablosuz internet hizmeti, ferah çalışma ortamları ile öğrencilerini araştırmaya ve gelişmeye sevk etmek için tüm ince detaylar teker teker hayata geçirilmiştir. Zaman zaman yoğun geçen ders ve sınav dönemlerinde öğrencilerin stres atabilmeleri için spor tesisleri, kafeteryalar, lokantalar, eğlence mekanları ve programları gibi imkanlar itinayla düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.