Ogiad Organize Sanayi Sektör Toplantısı Yapıldı

Ogiad Organize Sanayi Sektör Toplantısı Yapıldı
Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD)’nin organize sanayi sektör toplantısı yapıldı.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD)’nin organize sanayi sektör toplantısı yapıldı.

Ramazan Usta Yolçatı Restaurantta gerçekleşen toplantıya OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, Belediye Başkanı Kadir Kara, Defterdar Tahir Gök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, organize sanayi Müdürü Turgut Çalışkan, OGİAD üyeleri ile sanayici işadamları katıldı.

OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, konuşmasında tanışma, kaynaşma, fikir alışverişinde bulunma vesilesiyle bir araya geldiklerini, Türkiye ekonomisinin geldiği noktada kendilerinin daha fazla ihracat yapmaları gerektiğini söyledi.

Çiftçi, “En büyük sorunumuz ihracat yapmak, dış ülkelere açılmaksa, bu yolda bu işi yapabilmek için oluşturulmuş çok ciddi bir organizasyon var. Bu organizasyon ülke genelinde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), bölgesel olarak Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ve bunun Osmaniye ayağı OGİAD’dır. Bu anlamda biz genel olarak baktığımızda TUSKON olarak yapılan programlarda Osmaniye adına, Osmaniyeli firmalarımız adına çok yeteri kadar değerlendirildiğini düşünmüyoruz. Bu konuda sizlerden gayret istiyoruz. Bu programlara gerek ulusal, gerekse uluslararası yapılan organizasyonlara katılım anlamında biraz daha gayret, biraz daha cesaret istiyoruz. Bu kapsamda 17-20 Kasım 2013 tarihleri arasında Moskova'ya Mobilya Sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizle yatırım ve iş görüşmeleri yapmak için gidiyoruz. TUSKON organizasyonunda 25-26 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul'da Gıda, Tarım, Tarım Makineleri, Hızlı Tüketim Ürünleri Sektörlerinde 130 ülkeden bin yabancı işadamının katılacağı programa ilgili sektörlerden üyelerimizle katılacağız. İkili iş görüşmelerinin yapılacağı programa Osmaniyeli firma yetkililerimizin en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Osmaniyeli esnafı işadamı yapmak, işadamını sanayici, sanayiciyi ihracatçı, ihracatçıyı da uluslararası şirket haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ise, OGİAD'ın yaptığı bu aktiviteleri bizler de oda olarak destekllediklerini belirtip şöyle konuştu: "Bu tür faaliyetlerinden dolayı sürekli işbirliği içerisindeyiz. İstişareyle birçok aktiviteyi beraber yapıyoruz. Bizim yapmamız gereken bu tür aktiviteleri desteklemek. Bu aktivitelerde katılım sıkıntısı var. Bütün üyelerimizden bu tür aktivitelere katılım bekliyoruz, destek vermelerini istiyoruz. 2013 yılı 9. ayı itibariyle 125 milyon dolar ihracat yapan bir Osmaniye'de, organize sanayinin çok büyük payı var. 2023 hedefleri doğrultusunda hedef 1 milyar dolardı. Biz bu hedefi bir kaç yıl içerisinde yakalayacağımızı düşünüyoruz. Bu vesileyle OGİAD'ı böyle bir programı organize ettiği için tebrik ediyorum.”

Programa katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da bu şehrin gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayan sanayicileri, OGİAD üyelerini kutladığını belirtip, "Yaptığınız bu yatırımlarla Osmaniye’nin ülke genelinde büyümesine, gelişmesine büyük katkılar sağlıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Osmaniye'ye geldiğinde bir ifadesi vardı: ‘Sayın başkan ben burada iki tane Osmaniye gördüm, bir merkezdeki Osmaniye, iki organize sanayideki Osmaniye. İkisi de birbirinden çok farklı değerler taşıyan Osmaniye.’ Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmek istediği teknolojik açıdan, sanayi açısından hiç de beklemediği veya beklediğinin daha fevkinde, daha üstünde yatırımların yapıldığı bir organize sanayi görmüş olmaktan dolayı devletimizin en üst düzeydeki temsilcisi olarak duyduğu memnuniyeti ve gururu ifade etmişti. Biz de Osmaniye’nin yerel yönetimi olarak elbette devletimizi yöneten büyüğümüzün Osmaniye’deki böyle yatırımları görmüş olmasına, bu konudaki memnuniyeti ifade etmesinden dolayı gurur duyduk. Bizlere bu gururu yaşattığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.