ÖĞDER'de ödüller sahiplerini buldu

ÖĞDER'de ödüller sahiplerini buldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Merkezi Tanıtma Komisyonu Başkanlığı tarafından Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen 12’nci Kısa Film Senaryo Yarışması sonuçlandı.

Yarışmanın kazananlarına ödülleri Ankara’da EBS otelde düzenlenen törenle teslim edildi. Törende konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, batı dünyasının ifsat hareketlerini devam ettirdiğini ifade ederek, “İslam Dünyası olarak, Anadolu insanı olarak karşı duruşu gerçekleştirmekten ve yeni bir alternatif oluşturmaktan başka seçeneğimiz yok” dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) tarafından bu sene 12’ncisi düzenlenen Kısa Film Senaryo Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Bu seneki teması ‘Sabır ve Acı’ olan yarışmada ödül töreni Ankara’da EBS Otel’de gerçekleştirilirken, dereceye giren 5 senaryonun sahiplerine ödülleri verildi. Ödül töreni 6 Şubat depremi ve Gazzede hayatını kaybedenler için ı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, Gazze’de gerçekleştirilen katliama dikkat çekerek, İsrail’in tüm dünyayı hegemonyası altına almak istediğini belirterek, “İki aydır dünyanın göz önünde bebeklerin, masum insanların katledildiği, 8 milyar insanı hegemonya altında tutup köleleştirmek için çalışan İsrail, destekçisi ABD ve Batı ülkeleri ile Gazze’de katliam yapmaya devam ediyor. Şehit olan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Sinemanın gücü ile birlikte tüm dünyada insanları etkilemeye devam ettiğine dikkat çeken Gökmen, sinemanın toplumu etki altına alındığını belirterek, “Batı dünyası ifsat hareketleri ile çocuklarımızı kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. Kimi zaman bu film senaryoları ile kimi zaman maddeler ile yapıyorlar. Bunun karşısında İslam Dünyası olarak, Anadolu insanı olarak karşı duruşu gerçekleştirmekten ve yeni bir alternatif oluşturmaktan başka seçeneğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılarak ödül almaya hak kazanan isimler belirlenirken yarışmada, birincilik ödülünü Van’dan katılan Meryem Gemicioğlu ‘Sen Kimsin’ adlı eseriyle kazanırken, ödülünü Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Songül Keser’den aldı. İkincilik ödülünü İzmir’den Gökmen Küçüktaşdemir ‘Bağ’ adlı senaryosuyla kazanırken, ödülünü Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen’den aldı. Üçüncülük ödülünü ise Kırşehir’den yarışmaya katılan Osman Çakır ‘Gasil’ adlı senaryosuyla kazanırken, ödülünü Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman’dan aldı. Ahmet Uluçay özel ödülünü ise ‘Sesimi Duyan Var Mı?’ adlı senaryosuyla Mersin’den Süleyman Çetinkaya kazanırken, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nihat Değirmenci’den aldı. Ayşe Şasa özel ödülünü ise ‘Annem On Yaşına Bastı’ adlı senaryosuyla İstanbul’dan Cihan Yıldırım kazanırken ödülünü Milli Şuur Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Yavuz’dan aldı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.