“Ödeneğin kesilmesi çıkmaza sokabilir”

“Ödeneğin kesilmesi çıkmaza sokabilir”

Pandemi sürecinde firma ve şirketlere az da olsa cansuyu olan kısa çalışma ödeneği, 31 Mart'ta son buluyor.

Salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere sıkıntı yaşayan esnafların ve şirketlerin bu süreçte faaliyetlerini sürdürmeleri için verilen kısa çalışma ödeneği, 31 Mart'ta son buluyor. Covid-19 salgınının ve olumsuz etkilerinin bir süre daha devam edeceğini öngördüklerini aktaran sektör temsilcileri, kısa çalışma ödeneği uygulamasının sürdürülmesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI

Korona virüs pandemisinin dünya ekonomisini etkilediği gibi Türkiye ekonomisini de olumsuz etkilediğini dile getiren Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 31 Mart'ta son bulacak olan kısa çalışma ödeneği uygulamasının bir müddet daha devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Firmaların normal çalışma düzenine geçinceye kadar kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesinin önemine değinen Başkan Öztürk, “Türkiye, Covid-19 pandemisiyle 2020 yılının Mart ayında tanıştı. Bu salgın, tüm dünya ekonomilerini olumsuz etkilediği gibi, ülke ekonomimizi de olumsuz etkiledi. Hükümetimiz ekonomik anlamda ciddi tedbirler aldı. Bu tedbirlerden şüphesiz en önemlisi kısa çalışma ödeneği uygulaması oldu. Bu uygulama 31 Mart'ta son bulacak. Salgının bir müddet daha olumsuz etkisini göstereceğini öngörüyoruz. Bu sebeple ödeneğin uzatılması gerekir. Özellikle ekonominin tüm dünyada zorlandığı bir dönemde kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettirilmesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

5.jpgKonya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk

YIL SONUNA KADAR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VERİLMELİ

Türk-İş Konya İl temsilcisi Abdülkadir Tamak da kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam ettirilmesinin doğru bir yaklaşım olacağını ifade ettti. “Şu aşamada kısa çalışma ödeneğinin kesilmesi doğru değil” diyen Tamak, şunları kaydetti: “Covid-19 sürecinde henüz istikrara kavuşabilmiş değiliz. En sıkıntılı sürece girdik. Önümüz karanlık. 28 gün tam kapanmadan bahsediliyor. Konya olarak bizler de riskli bölgedeyiz. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasıyla hem üretimi hem de çalışanı korumak istiyoruz. İşletmeler ayakta durabilirse çalışanı olur. Herkes çok zorlu günler geçiriyor. Firmaların ve şirketlerin zora sokulmaması gerekir. Kısa çalışma ödeneği, işverenin elini rahatlatıyordu. Kısa çalışma ödeneği devam etmezse, işçi çıkarma yasağı biter bitmez işten çıkarmalar başlayabilir. Hiçbir işveren, işçi çıkarmak istemez. Firma ve şirketlere destek şart.”

6-1280x714.jpgTürk-İş Konya İl temsilcisi Abdülkadir Tamak

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ZOR GÜNLERDE CANSUYU OLDU

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe, her işveren gibi kendi üyelerinin de kısa çalışma ödeneği uygulamasının uzatılmasını istediğini söyledi. Kısa çalışma ödeneğinin bir süre daha devam ettirilmesinin doğru olacağına vurgu yapan Serçe, “Hizmet sektöründe çalışan kardeşlerimizin durumu biraz daha sıkıntılı. Pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneği, firma ve şirketlere bir kolaylık sağladı. Zor günlerde cansuyu oldu. Devamlılığı gerekli” dedi.

EMRE ÖZGÜL

7-1280x715.jpgTÜMSİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum