Odamızın taze kana ihtiyacı var

Odamızın taze kana ihtiyacı var

“Odamızın taze bir kana ihtiyacı var” diyen Konya Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Yıldız, gerekçe olarak, pandemi sürecinde mevcut yönetimin yetersiz kalmasını gösterdi


Halil İbrahim Yıldız, Konya Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Açıklamasında 30 yıldır mesleğin içinde olduğunun altını çizerek başlayan Halil İbrahim Yıldız, seçilmeleri halinde sorunları geçiştirmek yerine etkin ve hızlı bir şekilde çözeceklerini belirtti. Uzun ve ağır geçen pandemi süreci sonrasında meslektaşlarının yeni yeni toparlanmaya başladığına dikkat çeken Yıldız, toparlanmadaki gecikmeyi mevcut yönetime bağlayarak; “Pandemi sürecinde iktidar esnaflara yönelik destek paketleri açıkladı. Ancak Terzi ve konfeksiyoncu esnafımız bu dektek paketlerinden yeterince yararlanamadı. Bununda en büyük nedeni, mevcut yönetim ile esnafımızın arasındaki iletişim kopukluğudur” diye görüş belirtti.
Yaşanan teknolojik gelişmelere rağmen son yıllarda terzilik mesleğinin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduklarını ifade eden Yıldız, mesleğin en büyük sıkıntılarından birisinin yetişmiş eleman eksikliği olduğunu, bu sorunun ise yapıcı ve kalıcı çözüm önerileri ile çözülebileceğini kaydetti.
Sektörün mutfak kısmından çıkıp ürünlerin tüketici ile buluştuğu parekende noktası arasında yaşanan sorunların tespiti noktasında haftalardır meslektaşları yaptıkları görüşmeleri hatırlatan Yıldız, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sorunlarımızın ortak akıl ile çözüme ulaşacağına inanıyoruz. Bu kapsamda daha çoğulcu ve katılımcı olmamız gerekiyor. Hedefimiz o ki, odamıza kayıtlı olmayan hiçbir esnafımız kalmasın. Terzi arkadaşlarımızın yaşadığı fiyatlandırma sorununa ivedilikle el atacağız. Yabancı uyruklu ve kaçak işletmelerin denetimsiz şekilde çalışmasının önüne geçeceğiz. Esnafımızın eleman ihtiyacına yönelik kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bu konuda İş-Kur ile iş birliği yapacağız. İstenmeyen durumlar karşısında zarar gören küçük esnafımıza, zararının karşılanması noktasında acil yardım fonu oluşturarak maddi ve manevi yardımlarda bulunacağız. Şahsım adına göreve başladığım ilk an itibari ile bu fona 15 bin TL bağışta bulunacağım. Kısacası, faliyetlerimiz şeffaf ve çözüm odaklı olacaktır.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.