Nusaybin’de Evler Ve Yollar Tuzaklarla Kaplı

Nusaybin’de Evler Ve Yollar Tuzaklarla Kaplı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristleri temizlemek için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, kontrol altına alınan bölgelerde yapılan arama çalışmalarında teröristlerin ev, cadde, soka...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristleri temizlemek için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, kontrol altına alınan bölgelerde yapılan arama çalışmalarında teröristlerin ev, cadde, sokak, kaldırım ve yollarda tuzakladığı toplam 950 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Güvenlik kuvvetleri tarafından kontrol altına alınan bölgelerde teröristlerin akıl almaz tuzakları ortaya çıktı.

Nusaybin ilçesinde asker ile polis ekipleri tarafından müşterek düzenlenen operasyonlar devam ederken, kontrol altına alınan bölgelerde arama tarama faaliyetleri de hız kesmeden sürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından oluşturulan arama tarama ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda kaçan teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar da birer birer tespit edilerek imha ediliyor. Evlerin kapılarına, mutfak dolaplarına, yatak ve halıların altına, buzdolabına döşenen tuzaklarla birlikte, cadde ve sokaklara, yollara, bidonların içine, kaldırım taşlarına, yollardaki tahtalara tuzakların döşendiği tespit edildi. Teröristlerin kaçarken ilçenin her yerine patlayıcı tuzakladığını tespit eden güvenlik kuvvetleri çalışmalarını daha titiz yürütüyor.

385 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sokağa çıkma yasağının ardından 14 Mart tarihinde başlatılan operasyonlardan bugüne kadar Nusaybin ilçesinde toplam 950 EYP tespit edilerek imha edildi. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar devam eden operasyonlarda 63 güvenlik görevlisinin şehitlik mertebesine ulaştığı bildirildi. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 18 Mayıs 2016 itibariyle 385 terörist etkisiz hale getirilmiş, 371 barikat kaldırılmış, 950 EYP imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 63 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır" denildi.

TERÖRİSTLER KAÇTIKLARI BÖLGELERİ TUZAKLIYOR

Güvenlik kuvvetleri tarafından aralıksız sürdürülen operasyonlarda teröristlerden temizlenen bölgelerde detaylı arama tarama çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalarda kaçan teröristlerin bölgede farklı tuzaklar kurarak güvenlik kuvvetlerini pusuya düşürmeyi hedefledikleri ve bundan dolayı da bıraktıkları bölgelerde farklı tuzaklamalar yaptıkları tespit edildi. Yapılan bu tespit üzerine çalışmalarını detaylandırarak devam eden güvenlik kuvvetleri, teröristler tarafından döşenen tuzakları teker teker bularak imha etmeye başladı. Teröristlerin akıllara gelmeyecek yerleri tuzakladığını bilen güvenlik kuvvetleri arama tarama faaliyetlerini büyük titizlikle yürütmeye devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.