Nüfusun giderek arttığı Bodrum'da su sorunu ilçede yaşayanları endişelendiriyor
Türkiye'nin ve dünyanın gözde tatil merkezi Bodrum, su ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular barajlarındaki suyun tükenmesiyle susuzlukla karşı karşıya.
İlçenin yaklaşık 190 bin olan yerleşik nüfusunun iki hatta üç katına çıkmasıyla bazı bölgelerde yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Kesintiye uğrayan bazı hanelerin su ihtiyaçları ise tankerlerle taşınan suyla sağlanıyor.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Makina Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Yürütme Kurulu Başkanı Semayi Yaman, AA muhabirine, oda olarak Bodrum'da su sorununun yaşanacağını 2009 yılında gündeme getirdiklerini söyledi.
Bodrum'a Geyik ve Mumcular barajları ile Çamköy yer altı kaynaklarından su geldiğini hatırlatan Yaman, Geyik Barajı'nın 1988'de planlamasının termik santralin soğutma suyu olarak kullanmak üzere yapıldığını belirtti.
Barajın kapasitesinin yılda 22 milyon metreküp olduğunu dile getiren Yaman, bunun 16 milyon metreküpünün termik santralin soğutma suyu olarak kullanıldığını, 6 milyon metreküpünün de Milas ilçesi ve çevresinin tarımsal can suyu olarak planlandığını kaydetti.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.