Nejc Skubic: Konyaspor ile bağımı asla koparmayacağım!

Nejc Skubic: Konyaspor ile bağımı asla koparmayacağım!

Konyaspor ile gönül bağını hiçbir zaman koparmayacağını dile getiren Nejc Skubic, "Zaman zaman Konya'ya gelip taraftarlarla birlikte maç izleyeceğim. Konyaspor'un bana ihtiyacı olursa her zaman da destek vermeye devam edeceğim" dedi

2. BÖLÜM

 

**Futbolun içinde kalma gibi bir planın var mı? Efsane Konyaspor taraftarı ile yeniden buluşma gibi bir düşüncen var mı?

-Şimdilik 2-3 yıl boyunca futbol ile ilgili bir şey yapmayı düşünmüyorum. Biraz kafamı dinlemek istiyorum. Başka planlarım var. Belki ileride futbolun içinde menajer olarak kalabilirim. Ama teknik direktörlüğü kesinlikle düşünmüyorum. Bu benim için değil. Teknik direktörlük de futbolculuk gibi bir yaşam tarzına sahip. Ailem için bunu istemiyorum. Tekrarlamam gerekirse belki 2-3 yıl sonra başka görevlerde futbolun içinde olabilirim. Tabii ki Konyaspor için her zaman göreve hazırım. Benden destek isterlerse her zaman yardımcı olurum. Çünkü; Konyaspor bana her zaman destek oldu ve fırsat tanıdı.  Hayatımda çok şeyi Konyaspor sayesinde başardım. Bundan dolayı Konyaspor’a çok minnettarım.

fs0r-ixxeaaobgn.jpg

NALÇACILILAR İLE BİRLİKTE MAÇ İZLEYECEĞİM

**Konyaspor taraftarını nasıl tanımlarsın? Onlar hakkında neler söylemek istersin?

-Her röportajda onların benim için en iyi taraftar olduğunu söylüyorum. Bazı taraftarların iyi ve kötü olduğu hakkında değil bu durum. Onlar benim için her zaman en iyisi. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Konyaspor’a ilk geldiğim günden son güne kadar onlarla çok iyi bir iletişimiz oldu. Beni her maçta destekledikleri için mutluyum. Nalçacılılar Grubunu anlatmak için kelime bulamıyorum. Onlar harika taraftar grubu. Bir gün Konya’da maça geleceğim ve onlarla birlikte maç izleyeceğim. Nalçacılılar Grubu ile birlikte Konyaspor’u destekleyeceğim.

KONYASPOR TARAFTARI BENİ HER ZAMAN DESTEKLEDİ

**Taraftarlarımıza ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersin? Onlara bir mesajın var mı?

-Futbolda taraftarlar en önemli unsurdur. Çünkü biz taraftarlar için futbol oynuyoruz. Onlara mutluluk vermek için oynuyoruz. Bazen iyi zamanlar bazen kötü zamanlar yaşabiliyoruz. İyi zamanlarda herkes takıma destek veriyor. Kötü zamanlarda ise taraftarlar ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Konyaspor taraftarı iyi günde ve kötü günde hep yanımızda oldu. Korona zamanı stadyumda olamadılar. Fakat bizi medyada ve dışarıda bizi desteklediler. Resimler paylaştılar. 6,5 yıl boyunca en küçük bir kötü bir tecrübem olmadı taraftarla.  Bu gerçekten harika. Kendimle ve taraftarımızla her zaman gurur duydum.

fs0r7jgxeae9-tj.jpg

ÖMER ALİ İLE ÇOK İYİ BİR İKİLİ OLMUŞTUK

**Konyaspor’da oynadığın zamanlarda sağ kanatta ve savunmada en iyi hangi futbolcularla anlaştın?

-Tabii ki en başta Ömer Ali ile çok iyi anlaştım. Onunla birlikte 4 yıl boyunca futbol oynadım. Çok harika bir futbolcu ve insan. Böyle devam ederse milli takımda da oynayabilir. Her maç birlikte oynamak gerçekten zevk aldım.  Levan Şengal ile de çok iyi bir uyum yakalamıştım. Biraz komik birisiydi. Aynı zamanda Serdar Gürler’le de çok iyiydik. Maalesef; onunla kısa bir süre oynadım. Hamilton ve Konrad ile de çok iyi anlaştık.Hepsi çok iyi futbolculardı. Defansta ise Ahmet Çalık ve Ali Turan çok uyumluydu. Bu sezon Abdulkerim de inanılmaz bir performans sergiledi. Her maç daha iyi oynadı. Abdulkerim çok iyi maçlar çıkardı.

fs1gpf8waaa5lev.jpg

 

ÖZEL TRANSFER TEKLİFİ GELMEDİ

** Konyaspor’a geldikten sonra La Liga’dan teklifler geldiği yönünde haberler çıktı. Özellikle Valenciya’dan teklifler geldiğini okumuştuk. Skubic’i Konyaspor’da kalmaya iten etkenler neydi

-Dürüst olmak gerekirse benim menajerim kariyerimi de düşünür. Medyada çıkan haberleri takip etmiyorum. Bunu benim kariyerimi ve sahadaki oyunumu olumsuz yönde etkileyebilir. Belki Valenciya benimle ilgilenmiş olabilir belki kulüpler de olabilir. Ama özel bir teklif gelmedi. Eğer teklif gelseydi tabii ki giderdim. Her futbolcu fırsat bulsa Valensiya’ya gitmek isterdi. Burada kaldığım için çok mutluyum. 6,5 yılımı burada geçirdim. Ailem de ben de mutluyduk. Kariyerim burada sona erdi. Şimdi benim ve ailem için yeni bir sayfa açma zamanı geldi.

resimler3-1.jpg

ÇOCUKLARIM TÜRK KÜLTÜRÜ İLE BÜYÜDÜ

**Futbolu bırakmak için erken yaşı seçtin. Bunun sebeplerini öğrenebilir miyiz?

-İlk neden tabii ki ailem. Başka nedenlerde var ama medyada çok konuşmak istemiyorum. Her futbolcunun kafasında “bitti”  denildiği an bitmiştir. Ben de bu durumu yaşadım. Bunu açıklamak çok zor. Futbolda benim de beklemediğim şeyler oldu ama geçmişte kaldı bunlar. Bunu çok konuşmak istemiyorum. Şu an ailem ve ben biraz üzgünüz tabii ki. Böyle özel bir şehir ve ülkeden ayrılıyoruz. Türkiye bizim ikinci ülkemiz. Çocuklarımız burada doğmadı ama burada büyüdü. Türk kültürüyle büyüdüler. Her gün kreşe gittiler. Lan çok güzel Türkçe konuşuyor. O bir Türk artık. Türkiye bizim için özel bir ülke.

resimler3-5.jpg

SAHADA HER ZAMAN HIRSLI BİR OYUNCU OLDUM

**Biraz espritüel bir soru olacak. Bir antremanda Merhaba Gazetesi Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu, sahada çok fazla sarı kart gördüğünü söylemişti. Bunun nedenini sormuştu.  Sen de çok agresif olduğunu söylemiştin Gerçek hayatta da sarı kart görmeyi düşünmüyor musun?

-Bu soruyu eşime sormanız lazım. Bana soracağınız bir soru değil. Gerçek hayatta da gerek olan durumlarda sarı kartlar görebiliyoruz. Umarım kırmızı kart görmeyiz. Bu ailem için iyi bir durum değil. Şaka yapıyorum tabii ki. Sahada gerçekten çok hırslıyım. Bu yüzden sarı kart görüyorum..

fs0r7jgxeae9-tj-001.jpg

TÜRK HALKI ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYOR

**Türkiye’yi ve Konya’yı nasıl anlatırsın. Türk insanı hakkında neler söylemek istersin?

-Slovenya halkı ile Türk halkını karşılaştırırsak farklılıklar var. Türkler çok cana yakın, açık yürekli insanlar. Bunu çok etkiliyor. Ayrıca Türkler çocukları seviyor. Bunları çok takdir ediyorum. Tüm Türk halkı böyle sadece Konya değil.

 

KONYA BİZİM HER ZAMAN İKİNCİ EVİMİZ OLACAK

**Eşin ve çocukların Konya’yı sevdi mi?

-Tabii ki onlar Konya’yı çok sevdi. Eşim şu an dünyadaki en mutlu insanlardan birisi. Konya’yı terk ettiği için değil evimize gittiğimiz için mutluyuz. Annemiz, babamız, büyükannemiz, arkadaşlarımız hepsi bizi bekliyor. Bundan dolayı mutluyuz. Konya aile hayatı için çok güzel bir şehir. Biz Konya’yı çok seviyoruz..

resimler3-6.jpg

BAMYA ÇORBASINI ÇOK SEVİYORUM

**Etli ekmeği nasıl buluyorsun?

-Güzel bir yemek ama futbolcunun yerken dikkat etmesi gerekiyor. Daha çok evde kendi yemeğimizi yaptık. Haftada bir dışarıda yemek yedik. Balık yemeye giderdik. Bamya çorbasını çok seviyorum. Türk yemekleri çok lezzetli. Ama profesyonel futbolcular için çok sağlıklı değil. Etliekmek ve bamya arasında tercih yapacak olursam bamyayı tercih ederim.

 

**Konya’da hiç geleneksel düğün yemeği yedin mi?

-Ömer Ali’nin düğününde geleneksel düğün pilavı yemiştim. Konyaspor Galası gecesinde de yemiştik. Gerçekten lezzetliydi ama dikkatli olmak gerekiyor.

resimler3-7.jpg

KONYASPOR TARAFTARLARINA BEDAVA OLACAK

**Slovenya’ya döndükten sonra ne yapacaksın? Planların nedir?

-Restoran açtık ve bir apartmanımız var. Orada yapacak çok işimiz var. 2-3 ay bir şey yapmak istemiyorum. Tatil yapmak istiyorum ve iyi bir dinlenmek istiyorum. Eşimle birlikte doğa yürüyüşleri yapacağız.Restoranda daha çok geleneksel Sloven yemekleri olacak. Umarım bir gün gelirsiniz ve denersiniz yemeklerimizi. Slovenya’ya gelen tüm taraftarlarımıza bedava olacak. Kesinlikle ücret alınmayacak Konyaspor taraftarında…

 

**Çay mı kahve mi? Hangisini içiyorsun?

-İkisini de içmiyorum aslında. Limon ve meyve çayı içiyorum genelde. Tesisteki herkes çok iyi biliyor.

resimler3-8.jpg

**Türk dizilerini izliyor musun Slovenya’da?

-Pek fazla tv izlemiyorum. Ama Slovenya’da Kara Sevda diye bir dizinin yayınlandığını biliyorum.

 

**En sevdiğin yabancı film veya dizi?

-Ben biraz tuhaf birisiyim. Çok fazla film ve dizi izlemiyorum. Bin Fransız filmini izlemiştim. Ben zamanımı farklı yerlerde geçiyorum.

resimler3-3.jpg

KONYA'YI SÜREKLİ ZİYARET EDECEĞİZ

**Bundan sonra Konya’yı ziyaret edecek misin?

-Tabii ki Konya’yı her sene ziyaret etmeye çalışacağız. Çocuklarımız biraz büyüsün onları da getireceğiz. Nerede büyüdüklerini nerede yaşadıklarını göstereceğiz. Gelecekte Konya’yı sürekli ziyaret edeceğiz. Konya’yı asla unutmayacağız. Çünkü Konya’da güzel yıllar geçirdik. Görüşmek üzere Konya.

 

SON

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum