"Namaz ibadeti dinin direğidir"

"Namaz ibadeti dinin direğidir"

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen proje kapsamında İlahiyatçı ve Yazar Ahmet Bulut, “Gözümüzün Nuru Namaz” programında Konyalı gençlerle buluştu

Dijital platformlar üzerinden canlı olarak gerçekleşen programda Ahmet Bulut, namazın dinimiz için önemi, namazın sevdirilmesi ile günümüze yansımalarını gençlere anlattı. Bugüne kadar kaleme aldığı 14 eserin yanında Türkiye’nin dört bir tarafından katıldığı konferans ile etkinliklerle gönülleri fetheden İlahiyatçı ve Yazar Ahmet Bulut, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin “Gözümüzün Nuru Namaz” programına konuşmacı olarak katıldı.  Büyük ilginin olduğu ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programda Ahmet Bulut, namazın dinimiz için önemi, namazın sevdirilmesi ile günümüze yansımalarını gençlere anlattı. Konuşmasına program dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne teşekkür eden İlahiyatçı ve Yazar Ahmet Bulut, programa yoğun ilgi dolayısıyla da ayrıca mutlu olduğunu ifade etti. 

NAMAZ; DİNİN DİREĞİ, CENNETİN ANAHTARI, MÜMİNİN MİRACIDIR

Namazın tüm ümmet için çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Ahmet Bulut, “Namaz; dinin direği, cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) diliyle gözümüzün nurudur. Dolayısıyla kullar olarak bizler, gözümüzün nuru göz aydınlığımız olan namazdan, Kur’an’dan ve Kur’an-ı Kerim’in hükümlerinden yüz çevirmememiz gerekiyor. ‘Size iki şey bırakıyorum, bunlara sarıldığınız sürece asla yanlışa düşmezsiniz; Bunlar Allah’ın kitabı ve benim sünnetim’ buyurdu sevgili peygamberimiz. Peygamberimizin en büyük mucizesi hiçbir beşere nasip olmamış o vahye yani Kur’an-ı Kerim’e muhatap olmak ve kıyamete kadar insanlar arasında muhafaza ediliyor olmasıdır. İnsan, namazın hakikatine vakıf olduğu zaman samimiyet, ihlas ve inceliği ile Allah kuluna miracı yaşama fırsatı vermiştir. Namaz müminin kurtuluşu, kalbinin huzur ve mutmain olması için bir nevi rızkıdır. Bizler mümin olarak üzerimize düşeni yapmalı ve kurtuluşumuz için Allah’tan yardım dilemeliyiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.