Nakliye sektörüne akaryakıt darbesi!

Nakliye sektörüne akaryakıt darbesi!

Nakliyat-İş Sendikası Konya Bölge Temsilcisi Mehmet Ünver, “Kontak kapatmaya az kaldı. Kamyoncu esnafının cebinde para kalmadı. Çoğu kredi batağında” dedi

Benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, otogaza ise 65 kuruş zam geldi. Zamlar, pompaya yansıdı. Art arda gelen zamlar ardından yine aynı görüntüler yaşandı. Ucuza benzin, mazot almak isteyen sürücüler, gece yarısı yine uzun araç kuyrukları oluşturdu. Konya'da çoğu petrol istasyonunda araç yoğunluğu yaşandı. Bu gece yarısından itibaren benzine 46 kuruş, motorine 43 kuruş, otogaza da 26 kuruş zam daha bekleniyor.

150 LİRALIK SATIŞ LİMİTİ KOYULDU!

Uzun araç kuyrukları ile birlikte trafikte de aksamalar yaşandı. 19 Kasım'da da benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş, LPG'ye de 45 kuruş zam yapılmıştı. Konya genelinde petrol istasyonlarında aynı kuyruklar oluşmuştu. Türkiye'nin dört bir yanında petrol istasyonlarında tarihe geçen kuyruk görüntüleri oluştu. Bazı akaryakıt istasyonları ise gece yarısı olmadan zamlı tarifeyi fiyatlara yansıttı. Türkiye genelinde bazı istasyonlar da ise araç sahiplerine 150 TL'lik satış limiti koyuldu.

adsiz-006.jpg

NAKLİYE FİYATI ARTMAK ZORUNDA

Nakliyat-İş Sendikası Konya Bölge Temsilcisi Mehmet Ünver, akaryakıt fiyatlarına gelen zam ile ilgili gazetemize konuştu. Ünver, “Bu zamları sadece mazota, benzine gelen zam olarak değerlendirmek doğru olmaz” dedi. Bu zamların ürün fiyatlarına da yansıyacağını aktaran Ünver, artışlardan sadece kamyon esnafının zarar görmeyeceğini, toplumun genelinin zamlardan olumsuz etkileneceğini ifade etti. Kamyoncunun artışlarla beraber, nakliye fiyatını artırmak zorunda kalacağını dile getiren Ünver, “10 liraya taşınan bir malzeme 15-20 liraya taşıyacak. Kamyoncu, nakliyeye zam yapmak zorunda” dedi.

KONTAK KAPATMAYA AZ KALDI!

Taşımacılık sektörü sıkıntıda” diyen Başkan Ünver, daha sonra şunları söyledi: “Kamyoncu esnafı, sıkıntı içinde. Ancak 'Kime ne anlatalım' diyorlar. Şikayetler arttı. Sorunları sendikalı olmadıkları için kendi içlerinde yaşıyorlar. Gelin bize üye olun, hakkımızı birlikte arayalım. Kamyoncuların cebinde para kalmıyor. Bu iş yapılamaz hale gelmek üzere. Kamyoncunun kontak kapatmasına az kaldı.”

adsiz-005.jpg

KAMYONCU ESNAFI KREDİ BATAĞINDA

Bazı nakliye ambarlarının ürüne fiyat veremediğine, nakliyecilerin de araç çıkaramaz duruma geldiğine vurgu yapan Nakliyat-İş Sendikası Konya Bölge Temsilcisi Mehmet Ünver, insanların önünü göremeyecek duruma geldiğinin altını çizdi. Son 1 hafta içinde akaryakıta 3 kez zam geldiğini aktaran Ünver, “Önceden kuruş kuruş gelirdi. Artık 1 lira 1 lira geliyor. Bir kriz var. İnsanlar arabaya binemez noktaya gelecek. Kamyoncu esnafı, kredi batağında. Sıcak para dönmüyor, kamyoncular kredi ile iş yapıyor. Önümüzdeki ayların parası harcanıyor. Kamyoncu esnafı çaresiz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.