MVD Makina'dan istihdama katkı

MVD Makina'dan istihdama katkı

Metal işleme makinaları sektörü firmalarından MVD Makina A.Ş. sektörde kalifiye eleman ihtiyacını karışılmak üzere kendi bünyesi içeresinde MVD Akademiyi kurarak sektörel anlamda istihdama katkı sağlıyor

MVD Makine insan kaynakları müdürü Uğur Çetinkaya, “Sektörde ilkleri kendine ilke edinmiş şirketimiz özellikle bu noktada kadın istihdamına önem veriyoruz. Bu anlamda 3 tane kadın CNC Freze operatörü yetiştiriyoruz" dedi.

2-3-1200x800.jpg

KALİFİYE ELAMAN YETİŞTİRECEĞİZ

MDV makine bu yılın ortalarında kurmuş oldukları MVD akademi ile sektörel anlamda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. MVD Akademin işleyişi hakkında açıklamalarda bulunan eğitim koordinatörü İbrahim Dik şunları kaydetti: Uzun yıllar boyunca endüstri meslek liselerinde öğretmenlik yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirdim şuan için en büyük eksiğimiz alanında yetişmiş kalifiye elaman sıkıntısı. Bu ihtiyaç üzerine yönetim kurulu başkanımız Mehmet İnan beyle firmamız bünyesinde bir atölye kurma fikrini geliştirdik. Hem firmamız istihdam açığını, hem de diğer sektöre yetişmiş elaman kazandırmak istedik. Amacımız alanında mesleğe ilişkin yeterli bilgiye sahip, takım çalışması yapabilen, iletişim ve ifade yeteneği gelişmiş, iş dünyasının beklentilerine cevap verebilen, proje tabanlı çalışabilen  daha sonra hem teori hem pratik derslerini kavramış her yönüyle, nitelikli teknik eleman yetiştirmeyi hedefledik bu hedef doğrultusunda MVD Akademiyi kurmuş olduk.”

2-2-1200x800.jpg

HEM TEORİ HEM PRATİK

Şu an sanayilerimizde çırak bulma sıkıntısı yaşanıyor. Artık sanayilere eskisi gibi çırak da gelmiyor. MVD atölyede çırak ihtiyacını karşılamak aynı zamanda işin hem teoriğini hemde pratiğini öğretiyoruz. MVD atölye programımız 3 aylık bir eğitim sürecinden oluşuyor. Staja başlayan arkadaşlarımız tüm sosyal güvenceleri sağlanıyor ve ücretlerini alıyorlar hem iş öğreniyor hem de paralarını kazanıyorlar. Alanında daha önce hiç tecrübesi bulunmayan 8 arkadaşımız ile birlikte şu anda derslerimiz devam ediyor bu 8 öğrencimizin 3nğ bayan öğrencilerimiz oluşturuyor. Bizim mesleğimizin olmazsa olmazlarının başında teknik resim geliyor daha önce hiç teknik resim çizmemiş arkadaşlarımızla en baştan başladık geldiğimiz noktada arkadaşlarımızın hepsi profesyonel diyebileceğimiz kadar iyi resim çizmeye başladılar. Şu anda mesleğinin erbabı olan ustalarımızla makine başında çalışıyorlar. Kadınlarımız her alanda çok güzel işler çıkarabilirler buna firma olarak her zaman destekledik bayan öğrencilerimiz ilk etapta makinelerin büyüklüğünden ve iş gücünden biraz korkmuşlardı ancak şu anda en önemli makineleri en iyi şekilde kullanıyorlar. Stajımızda geldiğimiz noktada öğrencilerimizin hepsi mesleği öğrenmenin sınırlarını zorlamaya başladılar. Şu kadarını söyleyebilirim Türkiye de şuanda CNC makina kullanan bayan arkadaşımız yok makinelerin devasa büyüklüğünden dolayı bir korku vardı ancak şuan stajyer bayan arkadaşlarımız makineleri kullanmaya başladı”

2-1-1200x800.jpg

MDV AKADEMİNİN 2. KAYITLARI BAŞLADI

MVD Akademinin ilk kurs sürecinden memnun olduklarını dile getiren MVD Makine insan kaynakları müdürü Uğur Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: Ağustos ayı içerisinde inşallah 2. Kursumuz başlayacak. Sınırlı sayıda kontenjanlar için başvurularımız başladı. En az lise mezunu, askerlik ilişiği olmayan bay ve bayan başvurularını Konya Organize Sanayi Erenköy Cad. 1 Nolu Sokak No 3 adresinden fabrikamızın insan kaynakları müdürlüğüne başvuru yapabilirler.”

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum