Mutfak alışverişi bütçeyi zorluyor!

Mutfak alışverişi bütçeyi zorluyor!

Birçok üründeki fiyat artışı, alım gücü her geçen gün düşen vatandaşı bezdirdi. Mutfak alışverişi, iyiden iyiye cep yakmaya başladı. Çoğu ürünün gramajı düşürülürken, fiyatları ise tavan yaptı. 

Geçim kaygısı çeken, pandemi süreciyle birlikte işini kaybeden, iş potansiyeli ciddi şekilde düşen vatandaş, ay sonunu getirebilmek için kara kara düşünüyor. Türkiye'de hayat şartları gün geçtikçe zorlaşırken, ürünlere de bir bir zam geliyor. Son birkaç ay içinde temel tüketim ürünleri başta olmak üzere, birçok ürüne fahiş oranda zam yapıldı. Temel gıda maddelerinin daha pahalıya tüketilmesi, vergilerin artırılması, barınma giderlerinin pahalılaşması insanların belini büktü. Vatandaşın artık evdeki hesabı çarşıya uymuyor.

ET FİYATLARI SON 3 AYDA ZİRVEYİ GÖRDÜ 

Et fiyatları, son üç ay içinde yüzde 40 oranında artış gösterdi. Kasaplar ve vatandaş bu fiyat artışına anlam veremiyor. Alım gücünün düşüşü ile birlikte vatandaş ete yanaşamazken, kasapların da satışı azaldı. Kasap Ayhan Pekdoğru, fiyatlardaki artış ile ilgili şunları söyledi: “Fiyatlar akıl almaz bir şekilde arttı. 3 ay önce sattığımız fiyatlarla bugünkü fiyatlar arasında uçurum var. İşin garip yanı, bu fiyat artışlarının bilinen bir sebebinin olmaması. İşlerimiz  pandemi ile birlikte düştü. Fiyat artışıyla beraber satışlarımız daha da azaldı. Tavuk eti satışı revaçta idi. Tavuk etine de zam geldi. 12-13 TL olan tavuk, bugün 17-18 TL'yi buldu. Son üç ay içinde gerçekten ciddi fiyat artışları yaşanıyor. Dana kıyma bugün 60, kuzu eti 70 TL dolaylarında. Ülkemizde hayvancılık yok değil. Fakat yem pahalılığı da bu fiyatları etkiliyor.” 

BELLİ ARALIKLARLA ÜRÜNLERE ZAM GELİYOR!

Vatandaş, yüksek fiyat artışından ötürü markete gidemez hale geldi. Hayvansal gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün hem gramajının düşürülmesi hem de geçmişe nazaran daha pahalıya satılması vatandaşı zorluyor. Sıvı yağ, zeytinyağı, tereyağ, süt, peynir, et, tavuk gibi birçok ürüne belli aralıklarla zam yapılıyor. Yüksek fiyattan vatandaşın rahatsız olmasına karşın, yetkililerin bu konuda mağduriyetleri giderme hususunda somut adımları atmamış olması da dikkatlerden kaçmıyor. 

EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum