Mustafa Öztürk’e sert tepki!

Mustafa Öztürk’e sert tepki!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, “mustafa Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim hakkındaki kabul edilemez konuşmasını asla kabul etmiyor ve reddediyoruz” dedi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün, Bu Kur'an-ı Kerim Allahın kitabı olamaz ve "Bu Allah dili olabilir mi"  şeklindeki sözlü ifadesini Kur’an-ı Kerime yapılmış bir sözlü hakaret olarak değerlendiriyor ve sendika olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz. Ayrıca Kutsal Kitabımız Kur’an’ı Kerim’e dil uzatmak Şeytana bedava askerlik yapmaktır” dedi. İlahiyat Fakültesinde Prof. Dr. olarak görev yapan Mustafa Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim hakkındaki kabul edilemez konuşmasını asla kabul etmiyor ve reddediyoruz” diyen Türk Diyanet Vakıf Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “ Televizyon kanallarında ve sosyal medyada hoca sıfatı ile konuşan ama hoca ile hiçbir alakası olmayanların din hakkında konuşmalarında haddini aşanlara sendika olarak her zaman tepkimizi gösterdik. Lütfen Kuran’ı akademik bir kitap olarak görmeyi bırakın! Bu, kitap dağları yürütmek, yerleri parçalamak, ölüleri diriltmek için gelmedi. Binlerce mesele için geldi ve her meselesi de hayatın içine dairdir. Bu kitap karı koca arasındaki ilişkileri düzeltmek için geldi. Baba oğul arasındaki ilişkileri düzeltmek için geldi. Komşu ile komşunun ilişkilerini düzeltmek için geldi. Zengin ile fakir arasındaki ilişkileri düzeltmek için geldi. Zina edenlerin nasıl tövbe edeceklerini öğretmek için geldi... Kısaca hayatımızın her alanına hükmetmek için geldi.

Lütfen dikkat edelim 15 Temmuz’da giden süreçte en çok din kullanıldı Diyanet işleri Başkanlığı kuran ve sünnete göre dini anlatmakla mükelleftir. Milyonlarca kuran sevdalısı 100 binlerce diyanet camiası olarak her zaman bu gibi zırvalıkları yapacak olan insanların karşısında dimdik duracağımızı kimse unutmamalı

'Eğer kulumuza indirdiğimiz Kur'an’ın Allah kelamı olduğunda şüpheniz varsa, haydi onun bir süresinin benzerini de siz getirin. Şayet iddianızda haklıysanız, Allah'tan başka bütün şahitlerinizi ve dil ustalarınızı da çağırın.' (Bakara, 23) “Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.”(hicr 9) Perşembenin gelişi Çarşambadan belli idi. Bu ümmetin alimlerine aşırı iftiralarla çatmaya başladıkları an nihayet sıra Kuran’a gelecek demiştik Önce âlimler sonra hadisler yani Peygamberimiz (SAV) ve sonra Kur’an’ın manasını hedef tahtası yapmak gibi bir lanetlik üslup. Son nokta: Kur’an’ın sözleri 'Allah’a ait değil' diyen mel'un zırvası. Bu noktaya geleceği ayna gibi belli idi. Zındık güruh aynı mel'un çizgiyi takip etmektedir. Şimdi bu çizgi üzerinde olanlar bilsinler ki İslâm'ı tahrif ediyorlar ve şeytana bedava askerlik yapıyorlar.

Türk Diyanet Vakıf Sen Konya Şubesi olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün, Bu Kur'an-ı Kerim Allahın kitabı olamaz ve "Bu Allah dili olabilir mi"  şeklindeki sözlü ifadesinden dolayı kendisini Allah’a havale ediyoruz. Ayrıca Mustafa Öztürk’ün Türk milletinden ve tüm Müslümanlardan özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.