Mustafa Güçlü  güven tazeledi

Mustafa Güçlü  güven tazeledi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Öncü Sosyal Tesisleri’nde yapılan olağan genel kurulunda Dr. Mustafa Güçlü, açık oylama sonucunda tekrar genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Olağan Genel Kurulu, Öncü Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Dr. Mustafa Güçlü, oyların tamamını alarak tekrar güven tazeledi.  Divan Heyeti’ni 19. Dönem Konya Milletvekili Musa Erarıcı, Yeminli Mâlî Müşavir Mehmet Gökçe ve İnşaat Mühendisi Mustafa Celepçi’nin oluşturduğu olağan genel kurulda, raporların okunmasından sonra bir konuşma yapan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Aydınlar Ocağı’nın 1970’de 54 Türk aydınının bir araya gelerek kurulduğunu söyledi. 

36 YILDIR KÜLTÜREL FAALİYET YAPIYOR

Şehirlerde açılan Aydınlar Ocağı’nın merkezden ayrı müstakil olduğuna işaret eden Dr. Mustafa Güçlü, Konya Aydınlar Ocağı’nın da 4 Haziran 1986’da kurulduğunu ve 36 yıldan beri sosyal ve kültürel faaliyet yaptığını, Selçuklu Salı Sohbetleri’nin ise Korona’ya rağmen hiç kesintiye uğramadan devam ettiğini dile getirdi. Bu sohbetlerde Türk insanını ilgilendiren her sorunun masaya yatırıldığına dikkati çeken Dr. Güçlü, “Selçuklu Salı Sohbetleri kesintiye uğramadan devam eden tek faaliyettir. İnsanımızı ilgilendiren her mesele masaya yatırılmıştır. Bu sohbetlerin Türkiye genelinde de tek olduğunu iddia edebilirim. Konya Aydınlar Ocağı hiçbir partinin, cemaatin, grubun, kuruluşun arka bahçesi gibi olmadı ve davranmadı. Türk aydını, Türk insanı üzerinde şemsiye gibi görev görür ve çatısı altındaki her insana sahip çıkar. Memleket meselelerinden tutun insanımızı ilgilendiren her konuyu gündeme getirmeye çalıştık. Şükran Geceleri yaptık. Yaş almış tecrübeli büyüklerimize Korkut Dede, Şeyhü'l-muharririn, Orman Dede, Kaşıkçı Dede gibi unvanlar verdik. 200’e yakın STK’nın üyesi olduğu Konya Sivil Toplum Platformu’na nasıl her sene 10-17 Aralık’ta Mevlâna Törenleri yapılıyorsa, her sene2-27 Aralık tarihleri arasında Mehmet Âkif Törenleri yapılsın ve geleneğe dönüşsün diye teklifimiz olmuştu. Kabul görerek yaygınlaşıyor bu düşünce. İnşallah geleneksel hale gelir” dedi. 

“FAALİYET YAPMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL” 

Güçlü ayrıca, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TİKA’nın kontrolünde, kuruluşlar ve üniversite hocalarının katkılarıyla “Büyük Selçuklu Mirası” adlı projeye, Konya Aydınlar Ocağı’nın da katkı sağlayarak Türk kültürüne kazandırılmasına vesile olduğunu hatırlatarak “Aynı ekip, aynı kadro tekrar Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 17 ciltlik “Türklerin Mirası” adlı dev bir projeye başladı. Bunda da bizim tuzumuz var. Bittiği zaman Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok büyük bir kültürel eseri olarak ortaya çıkacak. Dolayısıyla faaliyetlerine yaz-kış, ramazan ve korana demeden ara vermeksizin devam eden bir dernek olarak daha fazlasını yapmak isteriz. Yeni seçilecek arkadaşların aşkla ve şevkle bu bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına inanıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu. Divan Başkanı Musa Erarıcı da, yeni yönetim kurulunu tebrik ederek ”Her hafta bir konferans, bir seminer ve kültürel program düzenlemeyi her kuruluş yapamaz. Bunu yıllardın Aydınlar Ocağı yapıyor. Bu az bir faaliyet değil. Bunu yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu faaliyetler en ekonomik ve en kârlı faaliyetlerdir. Onun için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Konya Aydınlar Ocağı’nın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Dr. Mustafa Güçlü, Mustafa Sinan Ümit, Mustafa Balkan, Mehmet Altuntaş, Hikmet Peker, Tayyar Yıldırım, Serkan Pekgöz.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.