Muş’ta Stk’lar Kobani’ye Destek İçin Yürüyüş Yaptı

Muş’ta Stk’lar Kobani’ye Destek İçin Yürüyüş Yaptı

Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri, Kobani’ye destek amacıyla yürüyüşlü eylem yaptı. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan 101 sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ‘Kobani’ye destek, barışa davet insanlık...

Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri, Kobani’ye destek amacıyla yürüyüşlü eylem yaptı. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan 101 sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ‘Kobani’ye destek, barışa davet insanlık görevidir’ pankartı açarak şehir merkezinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Belediye meydanında toplanan STK temsilcileri adına Muş Baro Başkanı Feridun Taş, basın açıklamasını okudu.

“IŞİD vahşeti ile PKK aynı kefededir” türünden açıklamaların en yetkili ağızlardan yapılmış olması kaygılarını derinleştirdiğini ifade eden Taş, şunları söyledi: “Teknik, pratik ve ahlaki olarak barış için masaya oturduğunuz tarafı aşağılamak, onlara hakaret etmek, onları yok saymak barış sürecini anlamsızlaştırma ve içini boşaltma ihtimali olan ve nereye varacağı belli olmayan bir sürece evrilmesi anlamına gelmektedir. Hele de tüm Kürtlerin Kobani’yi esas aldıklarını ifade ettikten sonra cumhurbaşkanının yüksek perdeden yaptığı konuşmalarda “Kobani ile Diyarbakır’ın, Muş’un ne alakası var?” demesi, herkeste kırılmaya neden olmuştur.”

Barış sürecinin bozulmasına gönüllerinin razı olmadığının altını çizen Taş, “Yaklaşık iki yıldır büyük bir ümitle gelişme beklediğimiz sürecin ellerimizin arasından kayıp gitmesine gönlümüz razı değildir. Hükümet ve devlet yetkilileri daha özenli davranmalı, söylemlerinde daha dikkatli olmak zorundadır. Barış yapmanın zorluğunu idrak etmiş bir Platform olarak, herkesi sorumluluğa davet ediyoruz.” dedi.

Kobani’de kadın ve çocuk katliamlarını kınadıklarını kaydeden Taş, “Bu süreci zora sokacak her türlü yaklaşımdan uzak dururken, ne adına olursa olsun Kobani’de kadın ve çocuklara yönelik bir katliam ve sertliği şiddetle kınamalıyız; imanımız mazlumdan yana olmayı emrediyor. Her yandan sarılmak ve dünyayla bağı koparılmak istenen Kobani için bir yaşam koridoru açmak insani ve vicdani bir koşul olarak önümüzde durmaktadır. Bu, her türlü politik ve siyasi değerlendirmenin ötesinde insani bir zorunluluktur. Muş Sivil Toplum Platformu olarak tüm bu yaşananlardan akıl ve sağduyuyla çıkmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. En büyük kavgalar barışla neticelenir. Önünde sonunda barış olacaksa bugün elimize geçen fırsatı heba etmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz. 90’lı yılların kaotik atmosferine geri dönmek istemiyoruz. Gelin hep birlikte Kobani’yi yaşatalım ki kardeşliğimize halel gelmesin.” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra stk temsilcileri 5 dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.