"Musluksuz berber" 4 metrekarelik dükkanında 43 yıldır saç, sakal kesiyor

"Musluksuz berber" 4 metrekarelik dükkanında 43 yıldır saç, sakal kesiyor

Kırklareli'nin Kayalı köyünde "musluksuz berber" olarak tanınan 64 yaşındaki Cemal Yumurtacı, 4 metrekarelik dükkanında müşterilerine hizmet veriyor.

Ağabeyinden 14 yaşında öğrendiği berberliği meslek edinen Yumurtacı, 50 yıldır elinden makas ve usturasını eksik etmiyor.

Köyde şebeke suyunun olmadığı senelerde kendisine ait iş yerini 43 yıl önce açan Yumurtacı, yıllar içinde köyü şebeke suyuna kavuşsa da ustaların "Dükkan çok küçük, buraya tezgah sığdıramayız." demesi üzerine iş yerine tezgah yaptıramadı ve su tesisatı çektiremedi.

Köy çeşmesinden güğüme doldurduğu suyla sakal tıraşı yapan Yumurtacı, lavabosu olmadığından saç yıkama işlemi gerçekleştiremiyor.

Bu nedenle köyde "musluksuz berber" olarak tanınan Yumurtacı, dükkanında geçmişin izlerini yansıtıyor.

Her sabah dükkanı besmele çekerek açan Yumurtacı, radyosundan çalan türküler eşliğinde çayını yudumlayıp müşterilerinin yolunu gözlüyor.

"Başka berberler de var ama böyle berber yok"

Cemal Yumurtacı, AA muhabirine, çıraklık, kalfalık derken 1980 yılında köyde açtığı dükkanının kendisi için çok özel olduğunu belirtti.

Dükkanının nostaljik olduğunu anlatan Yumurtacı, "Musluğum yok. Ufak olduğu için muslukçu getirdim 'Burası daraşlık, olmaz.' dedi. Ben de musluk koyduramadım, 43 yıl oldu böyle devam ediyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.