MÜSİAD Expo’ya Konya damgası

MÜSİAD Expo’ya Konya damgası

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası MÜSİAD EXPO 2020, 40 binden fazla şirketi temsil eden 10 binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Fuara Konya’dan 15 firma katıldı

Pandemi sonrasında yapılan en büyük fuar olan MÜSİAD EXPO, Hibrit olarak gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO 2020’yi online olarak ziyaret edenlerin sayısının ise milyonlara ulaştı. Üretimin ve ticaretin kalbi olan MÜSİAD EXPO’da MÜSİAD Konya üyesi 15 Firma göz doldurdu. MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ticaret Zirvesi MÜSİAD EXPO, 18 - 21 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece - İstanbul'da açıldı. Pandemi tedbirlerine ve TSE COVİD 19 Güvenli Hizmet standartlarına uygun şekilde hem fiziksel hem online olarak hibrit yapılan MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı, yurt içi ve yurt dışından on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. TÜYAP’ta 10 salonda 70 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda 8 binin üzerinde B2B iş görüşmesi yapıldı. Maske, Mesafe, Temizlik kuralının göz ardı etmeden yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeriye alındı ve fuar alanında temassız teknolojiler kullanıldı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “MÜSİAD EXPO gibi geniş kapsamlı etkinlikler, ticaret hacmimizin düşük olduğu ülkelerle yeni işbirlikleri geliştirmemize vesile oluyor. Yaşadığımız bu zor günlerde; ülkeler arasında kurulan ortak yatırım, ortak üretim ve ortak ticaret işbirlikleri, salgına karşı güçlü bir ekonomik bağışıklık geliştirmesini sağlayacak. Salgın sonrası dönemin kazananları, işbirliğini bugünden kurup, hızlı harekete geçenler olacak” dedi.

FUARIN İLKLERİ

MÜSİAD EXPO 2020’nin bu yılki ilklerinden biri fuarda açılan ‘Girişimcilik Alanı’ oldu. Türkiye’nin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatırımlar, ziyaretçilerle buluştu.
Bu yılki MÜSİAD EXPO’da farklı olarak ‘Karavan Turizmi’ni desteklemek amacıyla her gelir düzeyine hitap edecek karavanlar da yer aldı. Ayrıca MÜSİAD EXPO’da milli elektrikli araçların gösterimi de gerçekleştirildi. Fuarda yer alan MÜSİAD Vadisi’nde Akıllı Tarım Kent Projesi, Karavan Park Projesi, Pandemi (Sahra) Hastanesi ile MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü olacak Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri projeleri başta olmak üzere MÜSİAD Future, MÜSİAD Innova, MÜSİAD Invest, MÜSİAD Akademi, 2023 YEREL ve MÜSİAD TIA markalarının da lansmanları yapıldı. Pakistan, Kazakistan, Sudan, Libya, Katar, Nijerya, Güney Afrika, İran, Irak ve Venezuela başta olmak üzere, 50 ülkeden 400 yabancı alım heyetinin katıldığı fuar pek çok organizasyona da ev sahipliği yaptı.

MÜSİAD EXPO’DA KONYA DAMGASI

18’inci Uluslararası MÜSİAD EXPO’da MÜSİAD Konya üyesi 15 firma katılımcı olarak yer aldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, ALP Raf Sistemleri, Elfatek Elektronik, Enka Süt, Güçal Alüminyum, Motus Otomotiv, Nogayt Endüstri, Orweld Elektronik, Rahim Yaman Yamanlar Ormanlar Ürünleri, Seiso Enerji, Sena Altınyıldız, Sirrac Aydınlatma, Yükselen Metal, Golda, Kayasu Enerji ve Özbey Hijyenik stantları gezdi. Gezi sonrası değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “MÜSİAD EXPO, Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik ederek, ihracatımızın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamaktadır. MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli bir misyon üstlenmektedir. Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının ülke ekonomilerini zorladığı bir dönemde gerçekleşen bu fuar, katılımcılara önemli katkılar sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz darboğazdan çıkmamızın en önemli adımını da fuarlar oluşturmaktadır. Ekonomimizin yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz fuarımız, yeni pazarlar ve yeni işbirliklerini ortaya çıkarmıştır” dedi.

HABER MERKEZİ

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.