Murat Olgun: Konya hak etmiyor mu? 

Murat Olgun: Konya hak etmiyor mu? 

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Murat Olgun'un yazısı şu şekilde: 

 Konya hak etmiyor mu?

Bizler, Selçuklu İmparatorluğunun Başkentinde doğmuş, büyümüş bireyler olarak Konya’mızın sorunlarını dile getirmek, istenilen yatırımların yapılması için var gücümüzle mücadele edeceğiz;

Konya’mızın en önemli sorunu, trafik sorununun  giderilmesidir. 

 Bu sorunun giderilmesi için Çevre Yolları ile  Ana yolların dizayn edilmesidir. 

Yıllar öncesinden yapılmış çevre yolları artık ana yol vasfına dönüşmüş, İş bu yolların bağlantı yollarına 8 kat 32 daire sığacak şekilde adalar yapılarak döner kavşaklar yapılmış, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale gelerek trafik kazalarına sebebiyet vermektedir. 

Adana Çevre yolu buna bir örnektir.

Bu döner kavşakların ivedilikle kaldırılarak İnsanların can ve mal güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Konya’mızın kanayan yarası olan, yıllardır söz verildiği halde bir türlü faaliyete geçirilemeyen Konya Çevre Yolu Projesidir. 

Neden yapılmıyor? , nelere, neden öncelik veriliyor, uyutuluyor muyuz? Neden!!!. Konya’nın trafik çilesini sabah ve akşam saatlerinde ekmek parası kazanmak için işyerlerine giden işçi kardeşlerimiz çok daha iyi bilir. Konya Çevre Yolu Projesi neden bitirilmiyor.  

Türkiye’nin dört bir tarafını gezmiş biri olarak, 1996 yıllarında gitmiş olduğum bazı illere, 2005….2018 yılları arasında gittiğimde bu illerin Çevre Yolu bazında 180 derece değiştiğini gözlemledim ama Konya da bu durumu trafik bazında gözlemleyemedim. Konya’nın en büyük yarası olarak Konya Çevre Yolunun ivedilikle yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. 

Masrafı az olan yerlerin “ başladık yapıyoruz” demek için yapılması hakkaniyete sığmaz ancak Şehrin Yöneticileri kendisini kandırır.

 Bu Halk, artık her şeyi görüyor, biliyor, yorumluyor. 

Alternatif yollar bu işin çözümü değildir. Mutlaka alternatif yollar yapılsın ama ana proje Konya Merkez İlçelerini de içine alan Konya Çevre Yolu’nun acil bir şekilde bitirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Bizler,büyük Şehrin fertleri olarak Hakkaniyet ölçüsünde bu olumlu eleştirilerimizi yapamaya devam edeceğiz. Bu kadim Şehrin Yönetim ve Yatırım Kadroları da bu açık eleştirilerimizi dikkate alacağını, Konya’mızın hak ettiği, gecikmiş yatırımın yapılması için mücadele edeceklerdir  inşallah….Bir 19 yıl daha beklemeyelim……

Selam ve dua ile…..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum