Muhittin Koraş: Güçlü, Sürdürülebilir Ve Kapsayıcı Büyüme

Muhittin Koraş: Güçlü, Sürdürülebilir Ve Kapsayıcı Büyüme

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Muhittin Koraş

Güçlü, Sürdürülebilir Ve Kapsayıcı Büyüme

 

Deva partisi olarak büyümenin verimlilik, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık boyutlarının bir arada ve etkin bir şekilde yöneltilmesini ilke edindik. Çünkü bu sayede insan onuruna yaraşır nitelikte ve adil bir ücret sağlayan iş ve istihdam imkanları oluşturmak suretiyle başta gençler ve kadınlarda olmak üzere işsizlik önemli ölçüde azaltılabilecektir. Üretken olmayan sektörler ile imar rantlarına dayalı bir büyüme yaklaşımından, başta sanayi olmak üzere üretken ve katma değeri yüksek sektörlere öncelik veren bir modele geçmemiz gerekmektedir. Sanayi, hizmet, tarım ve enerji sektörlerine yönelik kapsamlı dönüşümler büyüme vizyonumuzun gerçekleşmesi için önemli katkılar sağlayacaktır.

Ekonomi yönetiminde gerçekçi, şeffaf ve adaletli olmak gerekmektedir. Kısa vadede yapılması gerekenler, orta ve uzun vade de yapılması gerekenler için etkin planlarınız olmalıdır. Çünkü politikalarınızı üretirken veri ve bilgiye dayalı olmadan ve hiçbir analiz yapılmadan, konunun taraflarıyla istişare edilmede ve oldubittiye getirilerek yapılan gece yarısı anlık düzenlemelerin bu ülkeye ne kadar zarar verdiğini gördük ve maalesef göremeye devam ediyoruz. 18 günlük kapanma veriliyor sürecin en önemli unsuru olan ekonomi tarafları ile bir istişare edilmiyor veya bir ekonomik önlem paketi açıklanmıyor. Daha sonra yine bir gün sonra çek ve senetler ile ilgili bir düzenleme yapılıyor ve alacaklı tarafın mağduriyetine yönelik hiçbir önlem alınmıyor. Maalesef Türkiye ekonomisinin işleyişinden tümüyle bihaber, piyasanın sağlıklı işleyişini bozan, ticari ilişkileri tıkayan ve anayasaya uygunluğu şüpheli bu düzenleme göç yolda düzülür hesabı ile iş dünyasından gelen tepkiler neticesinde bakanlık süreci düzeltmeye çalışılıyor.

Son dönemde alınan bu tür ekonomik kararların Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ülkemizdeki kurumsal kapasiteyi sağlıklı, doğru ve tutarlı karar alma süreçlerini nasıl yok ettiğinin bir diğer somut örneği olmuştur. Deva Partisi olarak en önemli sloganımız “Güçlü, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyümedir.” Sadece ihtiyaç olan yetkin eller tarafından hazırlanan ve bunun taviz vermeden yönetilmesin sağlayacak ekonomi programlarının olmasıdır. Programın içiresinde sosyal boyut olmalı, ekonomi rasyonalitesi olmalı ve ortak akıl olmalıdır. Ayrıca sosyal koruma, sosyal güvenlik, sosyal destek ve bütün bunların yönetebileceği entegre bir sistem olmalıdır. İşte bütün bunları planlayacak, uygulayacak ve taviz vermeden süreci yönetecek nitelikli kadrolar Deva Partisinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.