Muhittin Koraş: Esnaf evine ekmek götüremiyor

Muhittin Koraş: Esnaf evine ekmek götüremiyor

Siyasetin Nabzı, Merhaba Gazetesi’nde atıyor. Siyasi Partilerin temsilcileri; siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Muhittin Koraş'ın yazısı şu şekilde:

Esnaf evine ekmek götüremiyor

Ülkemiz son yıllarda çok büyük bir ekonomik çalkantının içerisine girmiş ve her geçen gün bu süreç derinleşmeye devam etmektedir. 

Bu süreci tersine çevirmenin en önemli iki unsuru hukuk ve güvendir.

Deva Partisi olarak parti programımızda belirtildiği gibi adalet; herkese hak ettiğini vermek ve herkesin hakkını koruyup güvence altına almaktır. 

Bu içeriğiyle adalet, insan haklarını ve onun özünü oluşturan insan onurunu gözetmek demektir. İnsan haklarını ve insan onurunu referans alan adalet kavramı, hukukun üstünlüğüne dayalı devlet anlayışının temelidir. 

Hukuk, adalet değerini somutlaştıran ve onu gerçekleştirmeye yönelen kurallar bütünüdür. 

Hukukun özü adalettir. Adalet değeri hak ve özgürlük eksenli olduğundan, adalet değerini gerçekleştirmeyi hedefleyen hukukun amacı da kişilerin hak ve özgürlüklerini güvence altına almak olmalıdır. İşte bir ülkede bunları tam manası ile oluşturamaz yada bu ilkelerden saparsanız ekonomide kötü gidiş başlayacaktır.

Güven ise bireylerin kurumlara yani devleti yönetenlere olan tutumlarıdır.

Artık son yıllarda devleti yönetenlerin vermiş oldukları kararlarda yaşanan tutarsızlıklar halkımızda ülkeyi yönetenlere olan güveninin azalmasına sebep olmuştur. 

Birkaç istatistiksel rakam vermek gerekir ise; yapılan araştırmalarda açıklanan enflasyon rakamlarına duyulan güveni sorduğumuzda sadede %19,6’lık bir kesim güven duyduğunu belirtmiştir. 

Güncel bir konu olan Covid-19 rakamları ile ilgili olarak sağlık bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara olan güven düzeyi ise sadece %16,4’tür. 

Bu rakamlarda bize artık halkımızın bizi yönetenlere güvenlerinin tükenmekte olduğunu göstermektedir. 

Çünkü güven dediğimiz şey kâğıt gibidir bir kere buruşturduğumuzda artık eski halini alması imkânsızıdır.

Özellikle son dönemde yaşadığımız bu dalgalanmaya ek olarak birde pandemi sürecinin dahil olması gerek işçilerimizi gerekse firmalarımızı çok zor duruma düşürülmüştür. 

Merkezi hükümet tarafından yapılan yapılandırmalar ve ödeme süreçleri nedeyse firmalarımızla alay eder gibidir. 31 aralıkta yapılandırma bitiriyor tam bir ay sonra ise ödemeler başlıyor. 

İşletmesi kapalı olan firmalarımız bu yapılandırmadan nasıl yararlanacak yetkililerimiz buna açıklık getirmelerini bekliyoruz. 

Ayrıca küçük esnafımızın durumu çok kötüdür.

Her gün yeni entübe sürecine girmiş esnaflarımızı duyuyoruz. 

Evine ekmek götüremeyen ve bu nedenle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımızı duyuyoruz. 

Yıllarca bu devlete vergilerini ödeyen ve insan çalıştıran bu esnaflarımızı bu süreçte devletimiz yalnız bırakmamalıdır. En azından zorunlu giderlerini karşılayacak kadar bir maaş bağlanmalıdır.

Son söz olarak şunları belirtmek istiyorum. 

DEVA partisi olarak bizler ülkemizin sorunlarını biliyoruz, sanayicimizin, esnafımızın beklentilerini biliyoruz. Bunları çözmek ve ülkemizde yeni bir güven iklimi yaratmak için nitelikli kadrolara da sahibiz. Problem dediğimiz şey çözümü de içinde barındırmaktadır. Yeter ki bunları çözmek isteyecek irade olsun…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.