Müfredat yerine eksikler tespit edilmeli

Müfredat yerine eksikler tespit edilmeli

Eğitim-Bir-Sen’in hazırladığı “Kovid-19 Salgınının Gölgesinde Eğitim: Riskler ve Öneriler” başlıklı raporda, eğitim sisteminin gelecek krizlere karşı hazırlıklı hale getirilmesi önerisinde bulunuldu.

Eğitim-Bir-Sen’in hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu “Kovid-19 Salgınının Gölgesinde Eğitim: Riskler ve Öneriler” başlıklı raporda dikkat çeken öneriler yer aldı. Eğitime ve okulların açılmasına yönelik çeşitli önerilerin yer aldığı raporda, okulların açılması için karar verme parametrelerini içeren bir ulusal rehber hazırlanması, hastalık kontrol altına alındığında okulları açmanın temel hedef olması gerektiğine işaret edildi. Raporda, eğitim sendikaları, belediyeler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları gibi tüm paydaşların okulların açılması sürecindeki hazırlıklar konusunda bilgilendirilmesi, okulların açılmasında gerekli desteğin talep edilmesi gerektiği ifade edildi.

OKULLAR EK BÜTÇELERLE DESTEKLENMELİ

“Temizlik, hijyen konularındaki ilkeler okullar tarafından yerine getirilmeli” denilen raporda, temizlik personeli sayısının artırılması, yeterli hijyen malzemesinin okullara temini talep edildi. Okulların ek bütçelerle desteklenmesi de istenen rapordaki bazı öneriler şu şekilde sıralandı:

- Öğrencilerin öğrenme düzeyleri belli periyotlarda mutlaka değerlendirilmelidir. Bu, merkezi test/sınavlar ya da öğretmenlerin kendi geliştirdikleri ölçme araçları ile olabilir.

- Öğrenme kaybını azaltmak ve okul kapanmaları sonrasındaki eşitsizliklerin büyümesini engellemek için mutlaka bir telafi eğitimi programı düzenlenmelidir.

TELAFİ EĞİTİMLERİ YAPILMALI

- Okullar açıldıktan sonra ilk olarak öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyi ölçülmelidir. Öğrencilerin öğrenme kaybı düzeyi tespit edildikten sonra, öğrencilere uygun bir müfredat sunulmalı ve eksiklikleri telafi edilmelidir. Özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencileri için telafi eğitimlerine özen gösterilmelidir.

- Okullar açıldığında mevcut müfredat takip edilmemelidir. Öğrencilerin neyi bilip bilmediği, hangi konularda eksik oldukları tespit edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.