MNG'den sonra bir Türk kargo firması daha yabancılara satıldı! İsmi şaşırttı

MNG'den sonra bir Türk kargo firması daha yabancılara satıldı! İsmi şaşırttı

Türkiye'de faaliyet gösteren bazı firmalar yabancılara satılıyor. Geçtiğimiz aylarda MNG Kargo, Alman DHL firmasına satılmıştı. Şimdi bir Türk kargo firması daha yabancılara satıldı. İşte ismi...

Küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak bazı firmalar el değiştirebiliyor. Türkiye'de son aylarda yabancılara satılan firma sayısında önemli bir artış var. Vatandaş bu durumun nedeninin merak ediyor.

tir-kargo.jpg

Ekonomi uzmanları ise satışların küresel ağları geliştirmek maksadıyla yapılabildiğine dikkat çekti. Türkiye'de 10 bin çalışanı olan MNG Kargo geçtiğimiz aylarda satılmıştı. Alman DHL Kargo tarafından satın alınan MNG herkesi çok şaşırtmıştı.

gemi-kargo.jpg

Kargo sektöründe önemli bir satış daha gerçekleştirildi. Türkiye'nin uluslararası kargoda önemli firmalarından birisi daha satıldı. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, İrlandalı Maurice Ward grubu, Air Tech Kargo Türkiye'yi satın aldığını duyurdu.

ucak-kargo.jpg

MWG'nin CEO'su ve sahibi Maurice Ward, "Bu satın almayla Büyük Avrupa'daki tüm ülkelerde tesislere sahip olma misyonumuzu sürdürüyoruz. Türkiye, operasyonları MWG'ye ait olan kıtanın 28'inci ülkesi oldu. Bu satın alma, Avrupa'daki her ülkede operasyonların tamamına sahip olma misyonumuz açısından önemli bir adımı temsil ediyor" şeklinde konuştu.

air-tech.jpg

Air Tech Kargo, İstanbul merkezli faaliyet gösteriyor. Uçakla ve gemiyle birçok ülkeye taşımacılık hizmeti sunan firma, aynı zamanda depolama hizmetleriyle ön plana çıkıyordu. Türk sanayi firmalarının çok tercih ettiğini firmanın İrlandalılara satılması dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum