MMO'dan üyelerine vefa töreni

MMO'dan üyelerine vefa töreni

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeleri için yemekli plaket töreni düzenledi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeleri için yemekli plaket töreni düzenledi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen törene, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Aziz Hakan Altun ve çok sayıda mühendis katıldı.

img-0282.jpg

ÜLKEMİZ İHRACAT REKORU KIRIYOR

Plaket töreninde konuşan MMO Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Aziz Hakan Altun, Türkiye’nin ihracat rekoru kırdığını ve bu rekorun mühendislerin azmiyle olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Bilindiği gibi ülkemiz son yıllarda ihracat rekoru kırmaktadır. Bu rekorda yapmış oldukları çalışma ve gayretleri ile meslektaşlarımızın büyük bir emeği bulunmaktadır. Bu emeğin karşılığı olarak her yıl her platformda dile getirdiğimiz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tek taraflı feshedilen ‘Asgari Mühendis Ücreti’ ödenmesinin de içinde bulunduğu protokolün bir an önce yürürlüğe girmesini hükümetimizden istiyoruz. Son yıllarda yapı denetimde şirketlerinde yapılan yönetmelik değişimi tarafımızca genel manada olumlu karşılanmıştır. Ancak bu şirketlerde denetmen veya kontrolör olarak çalışan meslektaşlarımızda gelir açısından büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için nasıl ki yapı denetim şirketlerine metrekare bazında ödeme yapılıyorsa, bu alanda çalışan meslektaşlarımıza da metrekare üzerinden devletimizin belirlediği ödemenin yapılmasıdır. Atılacak bu adım yapı denetim şirketlerin kurumsallığını ve niteliğini de arttıracaktır” diye konuştu.

GAYEMİZ HAKKIMIZI ALMAK

Makine mühendislerinin özlük haklarının kaybolduğunu dile getiren Başkan Altun, gerekli yerlere başvurularını yaptıklarını söyledi. Altun, “Kamuda çalışan meslektaşlarımızda hakim, savcı ve doktor gibi eş meslek gruplarına göre maaş ve özlük haklarında kayıplar oluşmuştur. Bu meslektaşlarımız son iki yıldır yapmış oldukları hak arayışını oda olarak desteklemenin yanında, bulunduğumuz her ortamda bu kaybın önlenmesi için girişimlerde bulunduk. Gerek genel seçim döneminde odamıza yapılan ziyaretlerde gerekse de yaptığımız ziyaretlerde bu konuyu ilgili karar vericilere aktardık. Gayemiz bağcıyı dövmek değil hakkımız olan üzümü istemekti. Gerek kamu çalışanlarımızın gerekse de birçok sivil toplum kuruluşların oluşturduğu kamuoyu neticesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı meslektaşımız İsmail Özdemir Beyin üzerinde çalışılan iyileştirme kanun teklifini TBMM’ye vermiştir. Bu teklife göre mühendis, mimar ve şehir plancısı kadrosunda çalışanlara 100 puan ek ödeme, 100 puan özel hizmet tazminatı ve emeklilerde 10 bin gösterge puanı ek ödeme artışı olması öngörülmektedir. Bu teklifin bir an önce meclisimizden geçip kanunlaşmasını buradan sayın milletvekillerimizden temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘MÜHENDİSLERE YEŞİL PASAPORT VERİLMELİ’

Makine mühendislerinin Türkiye’nin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Altun, şunları söyledi: “Makine mühendisleri odasına kayıtlı, hakkında idari ve cezai soruşturma olmayan veya ceza almamış meslekte 15 yılını dolduran meslektaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi olacaktır. Bu ülkenin gelişmesi, kalkınması ve birliği için gayret gösteren tüm meslektaşlarımızın hakkı olduğuna inandığımız bu isteğin bir önce yetkililer tarafından dikkate alınarak gerçekleştirmelerini de buradan talep ediyoruz.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:Erkant Uysal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.