Mimarlar Odası’nda genel kurul heyecanı

Mimarlar Odası’nda genel kurul heyecanı

Konya Mimarlar Odası’nda yeni dönem için genel kurul heyecanı yaşandı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Mevcut Başkan Armağan Güleç Korumaz yeniden aday oldu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Konya Şubesi 18. Dönem Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Divan başkanlığını Hasan Ali Ünlü’nün yaptığı genel kurul, oda üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve adaylarının katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul, faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Düzenlenen genel kurulda pandemi döneminin etkilerine değinen Başkan Armağan Güleç Korumaz, “Zor bir 2 yıllık dönem geçirdik. Pandeminin aramızdan alıp götürdüğü insanlarımıza, kıymetli üyelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Pandemi süreciyle birlikte aşılması gerekenler ele alındığında, hepimizi zorlu bir mücadele dönemi beklemekte. Toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğin yanında, bilimselliğin ışığında umudu daha fazla örgütlemek hepimizin tarihsel görevi olacaktır. Bize kalan toplumsal mücadele mirası, toplumun hizmetinde olma sorumluluğu ve kamu yararını gözetme tutarlılığı bizlere yol gösterecektir” dedi. Mimarlar Odası Konya Şubesinin yönetim kurulu seçimleri ise yarın Mimarlar Odası Konya Şubesi’nde yapılacak.

ÇALIŞMALARIMIZDA KAMU YARARINI GÖZETTİK

Mimarlar Odası olarak 17. Dönem çalışmalarında kamu yararını gözeterek toplum hizmeti için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Korumaz, “Mimarlar Odası Konya Şubesi 17. Çalışma Dönemimizi kuruluşumuzdan bu yana benimsediğimiz kamu yararını öncelik olarak görerek toplum hizmetinde çalışmalar yürüten bir anlayışla tamamladık. Bu bağlamda, geçen 2 yıllık çalışma dönemimizde; Odamızın birikim ve belleğini koruyarak geleceğe aktardık. Meslek mensuplarımızın eğitimlerinden çalışma hayatına yaşadığı pratik sorunlara çözümler ürettik. Mimarlık ve planlamanın toplumla buluştuğu kent mücadelesini yaygınlaştırdık. Mimarlık mesleğine ve mesleki haklara yönelik saldırılara karşı mimarlar arası dayanışmanın ve kurum içi birlikteliği güçlendirerek daha işlevli hale getirdik” ifadelerini kullandı.

img-1160.jpg

KURUMSAL KİMLİĞİMİZ ADINA PEK ÇOK İŞ BAŞARDIK

Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak mimarlığın sorunlarını ele alarak çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Armağan Güleç Korumaz, “Odamız bugüne kadar mimarlığın ekolojik, ekonomik ve sosyal sorunlarını temel alan ve insan odaklı, katılımcı politikalarla çalışmalar yaptı. Nitekim Mimarlar Odası kurulduğu tarihten bu yana çalışmalarını sağlıksız ve düzensiz kentleşmeye yol açacak şehircilik bilimine ve kamu yararına aykırı olan plan ve uygulamalara karşı mücadele ederek sürdürmekte. Biz de hizmet süremizce bu anlayışla hareket ettik. Dünyanın evrildiği yönü anlamaya çalışarak tespitlerimizi, dileklerimizi, önerilerimizi toplumumuzla ve yetkililerle paylaştık. Bu görüşleri uzmanların bilgilerine, bilimsel araştırmalara dayandırarak ortaya çıkarıp, savunduk. Geçirdiğimiz 2 yıllık dönemde kurumsal kimliğimiz adına pek çok önemli iş başardık” şeklinde konuştu. Mimarlar Odası’ndan ve üyelerinden aldığı güç ve ilhamı yeni dönemde de ileriye taşıyacağını vurgulayan Korumaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz bir emanet aldık. Emaneti taşımak zordur. Emaneti taşımak için güven inşa etmek gerekir. Bu dönemde ayrıca sizlerden aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz."

img-1155.jpg

YENİ DÖNEM YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Mimarlar Odası Konya Şubesinin yeni dönem yönetim kurulu adayları ise şu şekilde:

18. Dönem Yönetim Kurulu Adayları Asil Üyeler: Armağan Güleç Korumaz, Ahmet Övet, Mahmut Koçkuzu, Mümine Feyza Yarar, Cüneyt İnan, Muhammet Öncü, Erhan Öncan.

18. Dönem Yönetim Kurulu Adayları Yedek Üyeler: Ali Çelik, Aliye Temizci, Hilal Şahin, Seda Karakurt, Hatice Topak, İbrahim Nusret İlimler, Mücahid Selman Ersöz.

 

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.