Milli Takımın Uğurlu Şehri Konya

Milli Takımın Uğurlu Şehri Konya

Konya Türkiye A Milli Futbol Takımı için ayrı bir öneme sahip. Ay-Yıldızlılar Konya’da oynadıkları maçlarda tarihi başarılara imza attı.

Konya Türkiye A Milli Futbol Takımı için ayrı bir öneme sahip. Ay-Yıldızlılar Konya’da oynadıkları maçlarda tarihi başarılara imza attı. Mevlana Şehri’nin uğurlu geldiği A milli Takım burada oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik bir yenilgi alırken bir kez de özel karşılaşma oynadı

Ay-yıldızlılar EURO 2016’nın biletini Konya’da alırken EURO 2020 yolunda büyük bir engel olan Fransayı da tarihinde ilk kez burada yendi

Konya Büyükşehir Stadyumu faaliyete geçtiği tarihten itibaren A Milli Futbol Takımına 6 kez ev sahipliği yaptı. Konya’da kritik maçlar oynayan Ay-Yıldızlılar Mevlana’nın şehrinde birçok mucizevi sonuçlar aldı. Euro 2016’da tüm umutlar kaybolmuşken Konya şehrinin desteğini arkasına alan Türk A Milli Takımı ilk mucizeyi gerçekleştirerek Fransa biletini cebine koydu. Bu başarıda Konya şehrinin katkısı çok büyük oldu.

20190608-2-36796711-45140481.jpg

KONYA’DA İLK MAÇ

Konya'daki 42 bin kişilik statta ilk milli maç, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2016) A Grubu'nda Letonya ile oynandı ve karşılaşma 1-1 berabere bitti. 1-0 geriye düşen milli takımda beraberlik golü Selçuk İnan’dan geldi. Letonya maçındaki desteğin ardından Hollanda maçı da Konya’ya verildi. Konya Şehri yine Büyükşehir Belediye Stadyumunu ellerinde Türk bayrakları ile tıklım tıklım doldurdu. Milli heyecanı ve gururu bir arada yaşayan Konyalılar A Milli Takımın Hollanda karşısında 3-0 galip gelmesine büyük etki yaptı. Bu skor sonrasında Türkiye Fransa bileti için büyük bir umut yakaladı.

TARİHİ İZLANDA MAÇI

Konya'da heyecan dorukta. A Milli Takım'ın EURO 2016 elemelerinde İzlanda ile oynayacağı son maçı kazanması halinde en iyi 3. olarak Fransa’ya gidebilecekti. Maç için hem şehirde hem de Büyükşehir Belediye Stadı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Kritik maç için Valilik, Konya Büyükşehir Belediyesi, TFF ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortak bir çalışmayla şehri adeta kırmızı-beyaza boyadı. Caddelere dev Türk bayrakları asılırken, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcuların posterleri şehrin her yerini süsledi. Biletleri tükenen maç için statta da tüm koltuklara kırmızı-beyaz bayraklar konuldu. Tarihi maç başladı ancak beklenen gol bir türlü gelmiyordu. Maçın artık son dakikaları yaşanırken umutlar da tükeniyordu. Maçın 89. dakikasında hakem Gıanluca Rocchı ceza sahasına yakın bir noktadan Türkiye lehine serbest vuruş kararı verdi. Topun başına geçen Selçuk İnan ve Tribündeki 42 bin kişiyle birlikte dünyadaki tüm Türkler topun filelerle buluşması için dua ediyordu. Selçuk güzel bir şutla topu filelerle buluşturdu. O andan itibaren Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda sevinç göz yaşları mutluluk çığlıkları birbirine karıştı. Konya’nın Milli takım üzerindeki etkisi de bu maçla birlikte tescillenmiş oldu. Milli takım ve Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda bulunan 42 bin kişi muhteşem galibiyeti ve bitti denilen yerden Fransa biletini almayı sevinç gözyaşları içinde kutladı.

20151013aw548677-21.jpg

TARİHTE BİR İLK KONYA’DA YAŞANDI

EURO 2016 Fransa biletini Konya’da alan A Milli Takım bu kez 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Fransa ile Konya’da karşılaştı. Bu zorlu maça gelene kadar Konya şehrinin milli takım üzerindeki etkisi ve uğurunu gören Türk halkı ve Futbol Federasyonu Fransa maçının Konya’da oynanmasına karar verdi. Konya şehri yine görevinin bilincindeydi. Milli ve manevi değerlere büyük bir hassasiyetle sahip çıkan Mevlana şehri Fransa maçında da yine üzerine düşeni yaptı. Konya’nın desteğini arkasına alan milli takım tarihte bir ilke imza attı. Türkiye, tarihinde ilk kez Fransa’yı Konya’da yendi. Ay-yıldızlı ekip Fransa’yı Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder’in golleri ile 2-0 mağlup etti ve grupta 3'te 3 yapmayı başardı. Türkiye A milli takımı aldığı bu başarılı sonuçların ardından moralli bir şekilde çıktığı diğer milli maçlarda topladığı puanlarla adını bu kez EURO 2020’ye yazdırdı. Konya Şehri A milli takıma “uğurlu” geldi ve hem EURO 2016 hem de EURO 2020’ye gitmesinde büyük katkı sağladı. 20190608-2-36798193-45144299.jpg

Konya Büyükşehir Stadyumu faaliyete geçtiği tarihten itibaren A Milli Futbol Takımına 6 kez ev sahipliği yaptı. Konya’da kritik maçlar oynayan Ay-Yıldızlılar Mevlana’nın şehrinde birçok mucizevi sonuçlar aldı. Konya Büyükşehir Belediye Stadı, Letonya, Hollanda, İzlanda, Ukrayna ve İsveç maçlarından sonra Fransa maçına ev sahipliği yaptı. Bu stattaki 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik yaşayan ay-yıldızlı takım, bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandırdı, kalesinde 4 gol gördü. Elemelerde A Grubu'nda Letonya ile 1-1 berabere kalırken Hollanda ile Konya'da yapılan karşılaşmayı 3-0, İzlanda maçını da Selçuk İnan'ın 89. dakikadaki frikik golüyle 1-0 kazanan A Milli Takım, en iyi üçüncü olarak EURO 2016'ya direkt katılma hakkını elde etmişti. A Milli Takım, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde aynı statta konuk ettiği Ukrayna Milli Takımı ile 2-2 berabere kalırken, UEFA Uluslar Ligi'nde 17 Kasım 2018'de oynadığı maçta da İsveç'e 1-0 mağlup oldu. A milli takım tarihi bir başarıya imza atarak Fransa’yı ilk kez Konya’da 2-0’lık skorla yendi.

whatsapp-image-2023-09-26-at-14-49-34.jpeg

Konya’da son milli maç ise 29 mart 2022’de oynandı. A Milli takım özel maçta İtalya ile karşılaştı ve maçı 3-2 kaybetti.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum