Milli İradeye Sahip Çıkan Şile "Biz Buradayız" Dedi

Milli İradeye Sahip Çıkan Şile "Biz Buradayız" Dedi

Şile halkı, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun önderliğinde darbeci hainlere karşı sokak ve meydanları boş bırakmıyor. Şileliler, ‘Demokrasi Nöbeti’yle, hainlere "biz buradayız. dimdik ayaktayız" mes...

Şile halkı, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun önderliğinde darbeci hainlere karşı sokak ve meydanları boş bırakmıyor. Şileliler, ‘Demokrasi Nöbeti’yle, hainlere "biz buradayız. dimdik ayaktayız" mesajı veriyor.

15 Temmuz gecesi, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bütün Şile’de de hareketli saatler yaşandı. Darbenin ilk dakikalarında gelişmeleri öğrenen Başkan Tabakoğlu, vatandaşları organize ederek Şile halkını demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaya davet etti. Başkan Tabakoğlu’nun öncülüğünde AK Parti Şile İlçe Teşkilatı önünde toplanan Şileliler, ellerinde Türk Bayraklarıyla Belediye Meydanına yürüdü. Meydanda toplanan Şileliler, emniyet güçlerine sahip çıkmak için buradan karakola yürüyüşe geçtiler. Şile İlçe Emniyet Amiri tarafından karşılanan Şileliler, alkışlar ve konuşmalar eşliğinde birlik, beraberlik mesajı verdi.

Ülkenin eski karanlık günlere dönmesini istemeyen Şileliler, yöneticileriyle, kolluk kuvvetleriyle birlikte omuz omuza sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyişini sürdürdü. 16 Temmuz sabahına destansı bir direnişle giren Şileliler, tüm ülkede olduğu gibi meydanlarda ve karakol önünde milli iradeye destek nöbetine başladılar. Şile Karakol Meydanında başlayan demokrasi nöbetleri ilk günkü kararlılık ve heyecanla devam ediyor.

Başkan Tabakoğlu: "Milli iradeye sahip çıkmak için meydanlardayız"

Darbenin başladığı dakika itibarı ile Şilelileri organize ederek meydanlarda toplayan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, o gün bugün Şile’de milli irade nöbeti başlattı. Başkan Tabakoğlu yaptığı konuşmada; "demokrasimize, geleceğimize, birliğimize yönelik yapılan bu hain darbe girişimini kınıyorum. Bu ülkede halka rağmen gayri meşru faaliyetler içerisine girenler asla başarılı olamayacaklar. Sizler ülkemizin geleceği, birliği için buradasınız. Bu hain girişim püskürtülecek. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde bu tehlike bertaraf edilene kadar meydanları terk etmiyoruz. Bu süreçte Milli irade ve demokrasiye sahip çıkarak bizleri meydanlarda toplayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, vatana ve demokrasiye sahip çıkan muhalefet partileri ile tüm Şilelilere şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Şile bugün çok nemli bir sınav veriyor, demokrasi nöbetimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.