Millî Görüş Sempozyumu Cuma günü

Millî Görüş Sempozyumu Cuma günü

ESAM ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde organize edilen 4’üncü Uluslararası Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Sempozyumu Ankara’da düzenlenecek.

ESAM ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBV) iş birliğinde organize edilen 4’üncü Uluslararası Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Sempozyumu Ankara’da düzenlenecek.

Sempozyum hakkında bilgi veren Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Sekreteri Atik Ağdağ, “Sempozyum 22-23 Ekim tarihlerinde yapılmış olacak. 40 civarında yerli ve yabancı akademisyenlerin sunum yapacağı bir sempozyum olacak. Hem online hem de fiziki olarak program gerçekleşmiş olacak. Programın başlangıç gününde bir açılış programımız olacak. Programımızı ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da inşallah teşrif edecekler” diye konuştu.

22-23 Ekim 2021 tarihlerinde ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi), Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin birlikte düzenleyeceği 4’üncü Uluslararası Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Sempozyumu Ankara’da gerçekleşecek. Bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Sempozyumu’nda Necmettin Erbakan ve Millî Görüş geleneği siyasi, sosyolojik, tarihi ve ekonomik temellerinin çok yönlü etkileri ile alanında uzman akademisyenler tarafından ele alınacak.

SEMPOZYUMDA ERBAKAN VE MİLLÎ GÖRÜŞ HER ALANDAN ELE ALINACAK

Bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararası Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Sempozyumu, 22-23 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Programda Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Millî Görüş geleneği, alanında uzmanlar tarafından ele alınacak. Program sonucunda ortaya çıkacak olan bildirilerin kitap olarak basılarak okurlara sunulması planlanıyor.

İLK SEMPOZYUM 2006 YILINDA YAPILDI

Yapılacak olan sempozyum hakkında bilgi veren Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Sekreteri Atik Ağdağ, sempozyumun ilkinin 2006 yılında yapıldığına dikkat çekerek, “Millî Görüş sempozyumlarının ilkini biz 2006 yılında Erbakan Hocamız hayattayken yapmıştık. İkincisini yine Erbakan Hocamız hayattayken kendi öncülük ettiği biçimde yapmıştık. Üçüncüsünü vefat ettikten sonra yaptık. İnşallah bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmiş olacağız. Daha önce yapmak istiyorduk ama pandemi şartları nedeniyle ertelemiş olduk” dedi.

ESAM ÖNCÜLÜĞÜNDE İTÜ VE AHBV ÜNİVERSİTELERİ BİRLİKTE ORGANİZE EDİYOR

Sempozyumun organize edicisinin ESAM olduğunu belirten Ağdağ, “Bizimle beraber Ankara Hacı Bayram Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortaklaşa yapıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi Erbakan Hocamızın mezun olduğu üniversite ve akademik anlamda Hocamızın açtığı çığırın neşet ettiği yer olduğu için temsil anlamında işbirliği konusunda orası tercih edildi. Ankara Hacı Bayram Üniversitesi ise Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda” ifadelerini kullandı.

2 GÜN SÜRECEK SEMPOZYUMDA ULUSLARARASI 40 AKADEMİSYEN SUNUM YAPACAK

n sempozyumun iki gün süreceğini ve hem yüz yüze hem de online olarak yapılacağını belirten Ağdağ, “Sempozyum 22-23 Ekim’de yapılmış olacak. 40 civarında yerli yabancı akademisyenlerin sunum yapacağı bir sempozyum olacak. Hem online hem de fiziki olarak program gerçekleşmiş olacak. Programın başlangıç gününde bir açılış programımız olacak. Programımızı ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da inşallah teşrif edecekler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum