Milletvekilinden flaş iddia: "Konya'ya Antalya'dan koronavirüs hastası getiriliyor!"

Milletvekilinden flaş iddia: "Konya'ya Antalya'dan koronavirüs hastası getiriliyor!"

“Konya'ya Antalya'dan hasta getiriliyor” söylemlerinin ardından bir açıklama da İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan geldi. Yokuş, Konya'nın korona virüs ile mücadelede zaaflarının olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş Konya’da artan corona virüs vaka sayılarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. ‘Konya’da vakalar gizleniyor’ diyen Yokuş, “Konya’da hastanelerde yer kalmadı. Aciller dolup taşıyor. Sağlık Çalışanlar perişan ama şehri yönetenler durumu sadece seyrediyor” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’nın normalleşme sürecinin ardından corona virüs vaka sayıları artan ilk 5 şehir içerisinde yer aldığını belirtti.

Konya’da vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaşmasına rağmen yeterli önlem ve tedbirlerin alınmadığını aktaran Yokuş, “Konya’da vakalar gizleniyor. Şu an Konya’da hastanelerde yer kalmadı. Aciller dolup taşıyor. Sağlık çalışanları yorgun ve perişan durumdalar. Şehir Hastanesi açılıyor ama böyle giderse o da yetersiz kalacak. Ne gariptir, Konya’da ki büyük tehlikeye ilişkin ne İl Sağlık Müdürlüğü ne de Valilik açıklama yapmıyor, durumu seyrediyor” dedi.

“TRAMVAYLARDA BALIK İSTİFİ YOLCULUK YAPILIYOR”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de vakaların artmasında payı olduğunu belirten Yokuş, “Konya Büyükşehir Belediyesi şehrin her tarafına vatandaşların coronadan korunması için uyarı ilanları asıyor ama toplu ulaşım araçlarında hala normale dönüş yok. Tramvay ve otobüs seferleri hala yeterli seviyeye çıkartılmadı. Bu sebeple vatandaşlarımız otobüs ve tramvaylarda balık istifi yolculuk yapıyor. Böyle bir durumda Uğur İbrahim Altay ne sosyal mesafesinden bahsediyor? Bu iş öyle her tarafa ilan asmakla değil, önleyici tedbirler almakla aşılır” ifadelerine yer verdi. 

“HESABINI SORARIZ”

Konya’ya şehir dışından corona virüs hastalarının taşındığı iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yokuş, şunları söyledi;
“Hükümet turizmi canlandırmak için vatandaşa 36 ay taksitle tatil kredisi verdi. Şimdi de sahil bölgelerinden gelen ürpertici görüntülere şaşıyorlar. O görüntülerin oluşmasında vatandaş kadar hükümette sorumludur.  Bunun yanında Konya’ya turizm beldelerinden corona virüs hastaları taşındığına dair bilgiler alıyoruz. Bu konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nden de açıklama bekliyoruz. Sırf turizmi canlandırmak için Konya’yı ateşe atıyorsanız hesabını sorarız” 

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Yokuş, “Hükümet vatandaşının sağlığını düşünmek yerine ticari bir anlayışla ülkeyi yönetiyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın kendi tedbirlerini almaları gerekiyor. Bu süreçte vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Lütfen sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edelim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.