Milletvekili Çalık’ın 19 Mayıs Mesajı

Milletvekili Çalık’ın 19 Mayıs Mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, gençliğin bir ülkenin, bir inancın, bir hedefin temsili olduğun...

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, gençliğin bir ülkenin, bir inancın, bir hedefin temsili olduğunu vurguladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık mesajında, Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti. Çalık, “Gençlik, milletimizin, geleceğimizin en önemli manevi varlığı, en dinamik, sarsılmaz kuvvetidir. Gelişen nesillerimizin bilinçli ve sorumluluk sahibi olması sonucu toplumumuz da güç ve kuvvet kazanacaktır. Gençlik, bir ülkenin, bir inancın, bir hedefin temsilidir. Nasıl gençler yetiştirirsek öyle bir gelecek bizleri karşılayacaktır. Bizler de bu gerçeklerin bilinci ile gençlerimize, üstün makamın sadece doğruluk ve adalet olduğu inancını aşıladık. Görüyoruz ki, parlak neferler ile çevrilmiş, yürekleri Hakk ve millet aşkı ile donatılmış gençlerimiz geliyor. Bu neferler ki, hayırlı yollarda, kendi nefsi için yaşamayı bırakmış, milleti ve milli iradesi için yapacaklarını hedeflemiş gençlerle dolu olmalıdır. ‘Gençlik bu milletin umududur’ anlayışı ile yaptığımız tüm çalışmalar bugün karşılık bulmakta ve ülke genelinde bir etki alanı oluşturmaktadır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizi ne kadar doğru yönlendirir, ne kadar vatan-bayrak birliği içerisinde yetiştirirsek istikbalden o zaman emin olabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü vesilesiyle gençlerimizi kutluyor, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.