"Milletimiz her dakika fakirleşiyor"

"Milletimiz her dakika fakirleşiyor"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Genel Merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, yaşanan ekonomik krizden dolayı vatandaşın fakirleştiğine dikkat çeken Arıkan, “Milletimiz her geçen dakika fakirleşiyor, sırtındaki yük artıyor. Bugün bir ülke düşününki en büyük problemi ev kiraları olsun, bir insan aldığı maaşın yarısını hatta daha fazlasını kiraya verdiğinde, ne yiyecek ne içecek?” dedi.

Saadet Partisi Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Saadet Partisi teşkilatlarının tam kadro arazide olduklarını ve çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak hafta sonu gerçekleştirilen Kastamonu, Batman ve Aksaray il kongrelerinde seçilen başkanları ve teşkilatları tebrik ederek, “İnşallah bizler bu gayretlerimizin meyvelerini önümüzdeki dönemde ciddi bir şekilde alacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN TENCERESİ KAYNAMIYOR”

Yaşanan ekonomik krizin pandemi ile daha da ciddi boyutlara ulaştığını ve vatandaşların ekonomik olarak zorda olduğunu kaydeden Arıkan, “Milletimiz geçinecek takat bulamıyor, tencereler kaynamıyor. Dolar 9.25, altının gramı ise 525 lira olmuş durumda. Milletimiz her geçen dakika fakirleşiyor, sırtındaki yük artıyor. Bugün bir ülke düşününki en büyük problemi ev kiraları olsun bir insan aldığı maaşın yarısını hatta daha fazlasını kiraya verdiğinde, ne yiyecek ne içecek? Durum bu denli içler acısıyken, geçmişte kendilerini hakkaniyetli tavırları ile tanıdığımız bir takım eli kalem tutanlar bugün en büyük haksızlıkların müdafi durumuna geçiyorlar. Ne diyor bu kalem sahipleri; ‘Biz sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde mazot içmiyoruz’ Allah’tan korkmak, kuldan utanmak icap eder. Evet! Mazot içmiyor olabilir milletimiz ama sıkıntıdan bugün kan kusuyor. Vicdanlı olun, adil olun dün size yapılan zulümleri kalkan olarak kullanıp bugünün mağrurları olmayın” dedi.

“İNANÇ SAHİBİ İNSANLARI DA TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORLAR”

Son günlerde gündeme gelen kamuda alımlarda gerçekleşen torpil, adam kayırma iddialarına değinen Arıkan, “Son günlerde bir takım belgeler, bilgiler, torpil ve adam kayırma iddiaları havada uçuşuyor. İnsan iddiaları okuyup, gördükçe üzülüyor. İnanç kisvesi altında ortaya konulan yanlışlar, kirli işlere bulaşmamış, sadece Allah’ın rızasını kazanmaya çalışan STK’ları, inançlı insanları da töhmet altında bırakmaktadır. Hali ile ahlaksızlık bireysel olmaktan çıkmakta toplumsal bir hüviyet kazanmaktadır. Bizim bu noktada duruşumuz da anlayışımız da çok net; İnançlı bir insan, adil olmak zorundadır, tevazu sahibi olmak zorundadır, ehliyet ve liyakate göre iş yapmak mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLER ZARAR GÖRÜRSE BU ZARARI ÇÖZMEK KOLAY OLMAZ”

İnançlı insanların bazı hususlarda dikkatli olmak zorunda olduğunun altını çizen Arıkan, ortaya atılan iddialardan dolayı zarar gören değerleri ayağa kaldırmak için çalışacaklarını belirterek, “Eğer sizler bir dava güdüyorsanız; şatafat, lüks, israf, adam kayırma, torpil ve iltimas mahallenizden dahi geçmemek zorundadır. İktidarlar gelir geçer, ekonomik sıkıntılar çözülür ama değerler zarar görürse ve bu zarar da o değerleri savunanlar eli ile verilirse bu problemi çözmek hiç de kolay olmaz. Bu sebeple; hakkı üstün tutan, adaleti önceleyen bir anlayışla zarar gören değerleri tekrar ayağa kaldıracak ve bu değerler ışığında ülkemize ve insanımıza hizmet etmeye gayret edeceğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.

“YAŞAM TARZI VE KIYAFETLERİ BİR İNSANA HAKARETİN GEREKÇESİ OLAMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Afganistan heyetinin giyinişi ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerin günümüz şartlarında doğru olmadığını bu tepkilerin geçmişten gelen kötü mirasın bir devamı olduğunu ifade eden Arıkan, “Afganistan heyeti ülkemize diplomatik bir ziyaret gerçekleştiriyor, heyet kendi örf, adet ve inançları doğrultusunda bir kıyafet tercihi ile ülkemize geliyor lakin bir takım aklı evvel ünlüler, bu insanlara kıyafetleri üzerinden sosyal medyada olmadık hakaretler ediyorlar. İnsanların ne giydiği ile uğraşanlar bu ülkede bir arpa boyu yol alamazlar, yaşam tarzı ve kıyafet tercihleri kimseye hakaret etme gerekçesi olamaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum