Midyat Devlet Hastanesi'nde Dijital Röntgen Dönemi Başladı

Midyat Devlet Hastanesi'nde Dijital Röntgen Dönemi Başladı
Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesi'nde dijital röntgen sitemi kuruldu. Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Opr.

Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesi'nde dijital röntgen sitemi kuruldu. Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Opr. Dr. Bilal Arıkan, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Hastanenin röntgen servisinde analog röntgen cihazının mevcut kapasiteyi karşılayamaması, yapılan çekimlerin ardından vatandaşların uzun süreli beklemesi karşısında meydana gelen sorunları çözmek için çaba gösteren hastane yönetimi, hastaneye kazandırılan yeni dijital röntgen cihazıyla vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunacak.

Başhekim Opr. Dr Bilal Arıkan, röntgen cihazının kurulmasıyla birlikte daha kısa süreli elde edilen görüntü ile röntgen servisinde çekim kolaylığı ve hastanın daha kısa sürede aldıkları sonuçlarla doktoruna müracaat edebileceğini vurguladı. Başhekim Arıkan, “Yeni hastanemize taşındıktan sonra, röntgen cihazımızı yenilemek için başlattığımızı çalışmanın sonucunu aldık. Hastanemizin tüm servis ve polikliniklerinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Yeni dijital cihazla çekilen her görüntü dijital ortamda arşivleneceği belirtilirken bundan böyle hasta dilediği zaman arşivden görüntüsüne ulaşabilecek. Eski görüntüleme sistemine göre daha net ve üç boyutlu incelenebilen kalitede ekrana yansıyan görüntüler üzerinde renk değişimi dahi yapılabileceğini belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.